Παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Προτεινόμενων Παρεμβάσεων για την περιοχή της Καβάλας

0

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει, ως επικεφαλής εταίρος, στο έργο STATUS: Strategic Territorial Agendas for "Small and Middle-Sized Towns" Urban Systems”, που έχει σαν στόχο να υποστηρίξει τις πόλεις, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν στρατηγικά πολεοδομικά σχέδια, ως εργαλεία για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης και να τις καθοδηγήσει στην προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων αυτών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα SOUTH EAST EUROPE (Νοτιοανατολική Ευρώπη) και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ε.Τ.Π.Α. και κατά 15% από εθνική συμμετοχή.

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Προτεινόμενων Παρεμβάσεων για την περιοχή της Καβάλας, από την ομάδα έργου του STATUS.

Το Πολεοδομικό Σχέδιο Προτεινόμενων Παρεμβάσεων για την περιοχή της Καβάλας, προέκυψε μέσα από μία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου και ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής, εντατικοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις και διοργανώθηκαν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων και της ομάδας ειδημόνων του έργου, με σκοπό την καταγραφή και αποτίμηση των απόψεων, προτάσεων και της εμπειρίας των εκπροσώπων των φορέων.

Οι προτάσεις εξετάστηκαν ως προς την ωριμότητά τους και αποτυπώθηκαν σε χάρτη, αποτελώντας μία ιδανική βάση για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων τη νέα προγραμματική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας για τους σκοπούς του έργου STATUS, συνέστησε ομάδα εργασίας, η οποία συνέβαλε στην τελική διαμόρφωση της Στρατηγικής Πολεοδομικής Agenda.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.