Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, μετά τη συνάντηση με  αρμόδιους φορείς, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εντός εύλογου χρόνου πρόκειται να τροποποιηθεί η χορήγηση των αδειών για την αλίευση του τόνου, με αποτέλεσμα την άρση των αδικιών που είχαν δημιουργηθεί επί μακρό χρονικό διάστημα. Οι αλλαγές που θα γίνουν, αναφέρει δελτίο Τύπου, θα ευνοήσουν κυρίως τους Καβαλιώτες παράκτιους αλιείς, οι οποίοι διαθέτουν σκάφη μικρότερα των 12 μέτρων. Ο Γιάννης Πασχαλίδης δεσμεύεται να συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια, για την ανάπτυξη της αλιείας, τη βελτίωση των όρων άσκησης της και την καλύτερη εκμετάλλευση της αλιευτικής παραγωγής, δείχνοντας εμπράκτως σεβασμό στην προσπάθεια των ανθρώπων του τομέα αυτού.

Επίσης, έπειτα από σχετική πληροφόρηση που είχε για την άρνηση του ΕΛ.Γ.Α. να δεχτεί δηλώσεις πληγέντων αμπελουργών που διαθέτουν ασκέπαστα σταφύλια, έσπευσε στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη γενική διευθύντρια, Χρυσούλα Γάσπαρη, για το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε. Οι αμπελουργοί όλων των ποικιλιών που καλλιεργούνται τόσο σε σκεπαστά, όσο και σε ασκέπαστα χωράφια, μπορούν να απευθύνονται στους αντιπροσώπους του ΕΛ.Γ.Α. και να δηλώνουν τις ζημιές.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.