Η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) αποφάσισε την παράταση της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων έως και την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, δίνοντας τη δυνατότητα σε 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον Ο.Α.Ε.Δ., να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020, παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται μετά την επιβεβαίωση, ή την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών. Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης, επικαιροποίησης, ή καταχώρισης ΙΒΑΝ μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet, ή με τους κωδικούς πρόσβασης Ο.Α.Ε.Δ. στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.

Επίσης, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, η διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. αποφάσισε τη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του Οργανισμού ως εξής:

-Η εκπαιδευτική λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) θα επανέλθει στις 18 Μαΐου 2020.

-Το διδακτικό έτος των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας επεκτείνεται έως και τις 12 Ιουνίου 2020. Το έτος κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. θα επεκταθεί ανάλογα με την ειδικότητα και τη δυνατότητα διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων.

-Ισχύει ο περιορισμός των 15 ατόμων ανά τμήμα, με τουλάχιστον 1,5 μέτρο ενδιάμεση απόσταση.

-Τα ολιγομελή τμήματα θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά. Τα τμήματα άνω των 15 και άνω των 30 ατόμων, θα λειτουργούν σε υπο-τμήματα. Περισσότερες οδηγίες για τη λειτουργία αυτών των τμημάτων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

-Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί και θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας, ανάλογα με τις ανάγκες των ΕΠΑ.Σ. και Ι.Ε.Κ. και των ειδικοτήτων.

-Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας. Η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των εξαμήνων.

-Η διεξαγωγή των θεωρητικών μαθημάτων στα Ι.Ε.Κ. θα γίνεται με αύξηση του ωρολογίου προγράμματος κατά 2 ώρες την ημέρα.

-Η πρακτική άσκηση θα αρχίσει στις 18 Μαΐου 2020, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των φορέων που συμμετέχουν στη Μαθητεία.

Η αναστολή λειτουργίας των σχολών ατόμων με αναπηρίες παρατείνεται και η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί κανονικά. Τέλος, η αναστολή λειτουργίας των ΒΝΣ συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.