Ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2017, θα πάρει τη «σκυτάλη» στο πρόγραμμα του 60ου φεστιβάλ Φιλίππων, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων. Πρόκειται για την παράσταση: «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», του θεατρικού Οργανισμού «5η Εποχή», που γιορτάζει τη συμπλήρωση δέκα ετών παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Θέμης Μουμουλίδης, δήλωσε ότι πρόκειται για μία «ακριβή» παραγωγή, για τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου της κρίσης, η οποία συνδυάζει την μουσική, το θέατρο και τον χορό. «Δεν πρόκειται για μία συναυλία με τα γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Είναι ένα θέαμα, μία μουσική και θεατρική παράσταση, για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι», σημείωσε, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας. Και πρόσθεσε, ότι στην παράσταση περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα τραγούδια από τη δισκογραφική επιτυχία «Ο Σταυρός του Νότου», του Θάνου Μικρούτσικου, τα οποία μπήκαν στη σειρά που απαιτούσε το σενάριο της παράστασης.

«Ο Θάνος Μικρούτσικος, ήταν αυτός που «σύυστησε» τον Νίκο Καββαδία και την ποίηση του στο ευρύτερο κοινό», ανέφερε ο Στέλιος Μάινας, ο οποίος υποδύεται στην παράσταση τον ποιητή, ενώ τη χαρά τους που συμμετέχουν στην παραγωγή αυτή, δήλωσαν, επίσης, οι ηθοποιοί: Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη και ο τραγουδιστής, Κώστας Θωμαΐδης. Συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί: Νίκος Αρβανίτης, Γιάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσα Σαραντοπούλου, κ.ά. και οι τραγουδίστριες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

«Χαιρόμαστε που θα έχουμε την παράσταση αυτή στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, με όλους αυτούς τους αγαπημένους καλλιτέχνες και φίλους», δήλωσε ο Θοδωρής Γκόνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Πέτρος Πετρόπουλος, σημείωσε ότι: «Το «ταξίδι» του φεστιβάλ Φιλίππων συνεχίζεται με το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου». Αρχίσαμε πολύ καλά στη φετινή διοργάνωση και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα».

Ο Θ. Μουμουλίδης, τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, γιατί στηρίζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τον θεσμό του φεστιβάλ Φιλίππων, ενώ πρόσθεσε ότι, οι Φίλιπποι είναι ένας αγαπημένος προορισμός των καλλιτεχνών και το φεστιβάλ το καλύτερο της ελληνικής περιφέρειας. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:30 και οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 18 ευρώ και 14 ευρώ (μειωμένο).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here