Η ένταση στη σχέση του σωματείου εργαζομένων με τη διοίκηση και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας συνεχίζεται. Το σωματείο εργαζομένων απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. καταγγέλλει την απαξίωση που υφίστανται οι εργαζόμενοι, από τις συνεχόμενες ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της διοίκησης της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι υφίστανται ένα συνεχόμενο εργασιακό μπούλινγκ, με αποτέλεσμα αρκετοί να βρίσκονται σε κατάσταση εργασιακού στρες, άγχους και ορισμένοι να παρακολουθούνται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Το σωματείο, πολλές φορές, δια του εκπροσώπου του, ζήτησε να ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης και αφού δεν βρήκε ανταπόκριση, τον τελευταίο μήνα προσπάθησε να παρουσιαστεί σε δύο συνεδριάσεις, αλλά συνάντησε την άρνηση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., επικαλούμενος ότι, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι Ανώνυμη Εταιρία κλειστού τύπου και απαγορεύεται η παρουσία του σωματείου στις συνεδριάσεις.

Καταγγέλλει τη στοχοποίηση των μελών του σωματείου, με πολλούς και ποικίλους τρόπους, την απαράδεκτη, παράνομη και καταχρηστική άρνηση να μη δίνονται οι εισηγήσεις των θεμάτων 72 ώρες πριν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, πόσο δε όταν δεν δίνονται καθόλου και ειδικά σε μέγιστα θέματα που αφορούν την προάσπιση μελών της διοίκησης του σωματείου. Καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση, να μη δίνονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων σε εκλεγμένο νόμιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., για τα οποία έχει αποφασίσει, έχει ψηφίσει και φέρει την ευθύνη ενώπιον οποιουδήποτε καταλογισμού.

Στηρίζει όσους εργαζόμενους έχουν υποστεί παράτυπες μετακινήσεις και ειδικά την περίοδο που η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς γενικό διευθυντή, μετακινήσεις που εκτός του ότι δεν έγιναν σύμφωνα με τον ν.1069/80 (ιδρυτικός νόμος των Δ.Ε.Υ.Α.), δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής, έγιναν τάχιστα και χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση.

Η γενική συνέλευση στηρίζει τους λόγους για τους οποίους συνάδελφοι αρνούνται επιτελικές θέσεις και τα όποια γενναία επιδόματα. Στηρίζει το προσωπικό που διαχειρίζεται την αποθήκη, καθώς η λειτουργία της, έως σήμερα, δεν τους διασφαλίζει για τη σωστή λειτουργία ελέγχου και παρακολούθησή της.

Εξουσιοδοτεί το προεδρείο να παραστεί όπου χρειαστεί, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της επιχείρησης και της κοινωνίας.

Αποφασίζει να προβεί σε στάσεις εργασίας, όποτε κριθεί απαραίτητο από το προεδρείο. Ζητά από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, να προστατεύσει την εργαζόμενη συνάδελφο, μέλος του σωματείου, που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους και γνωστοποιεί, ότι όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο αυτής της μετακίνησης.

Ζητά από τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, καθώς και τους μάρτυρες που εμπλέκονται στην αναφορά καταγγελία στην Εισαγγελία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.