Το 3ο βραβείο κατέκτησε η αριστούχος μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Χαρά Τσιπιζίδου, στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Η επιτυχία αυτή ήρθε στην κατηγορία 16 έως 19 ετών, ενώ η Χαρά Τσιπιζίδου δεν έχει κλείσει ακόμα τα 14 έτη. Τον Μάιο του 2014, η εντεκάχρονη τότε μαθήτρια του Δ.Ω.Κ., είχε κερδίσει το 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 14-16 ετών, στο 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επομένως, ως νικήτρια εκείνης της κατηγορίας έπρεπε φέτος να διαγωνιστεί υποχρεωτικά σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Η φετινή διοργάνωση έγινε το διήμερο 9-10 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Νέοι πιανίστες 7 έως 25 ετών, απ’ όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους σε ανοικτή για το κοινό ακρόαση και αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή που αποτελούσαν οι: Α. Αλεξίου (διευθυντής Δ.Ω.Λ., πρόεδρος), Β. Βούρτση (καθηγήτρια πιάνου Εθνικού Ωδείου Αθηνών), Ε. Γιαμοπούλου (καθηγήτρια πιάνου Δ.Ω.Λ.), Γ. Ζάχου (διευθύντρια Αριστοτελείου Ωδείου Τρικάλων), Χ. Κτιστάκης (καθηγητής πιάνου Δ.Ω.Λ. και διευθυντής ΣΟΝΔΛ) και Χ. Λενούτσος (καθηγητής πιάνου Δ.Ω.Λ.). Η Χαρά Τσιπιζίδου υπήρξε μαθήτρια της αείμνηστης καθηγήτριας και υπεύθυνης της σχολής πιάνου του Δ.Ω.Κ., Γιαννούλας Παπάζογλου και φοιτά, πλέον, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δ.Ω.Κ., Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.