Παναγιώτης Μοδούρας: “Μας στέρησαν άτομα από το ψηφοδέλτιο”

0

Ο Παναγιώτης Μοδούρας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας: “Συνάδελφοι, πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε ότι επίκεινται εκλογές στο συνδικαλιστικό όργανο που σας εκπροσωπεί. Άλλοι πάλι όχι, εσείς μην ανησυχείτε, θα ενημερωθείτε από υποψήφιους για το δικαίωμά σας να τους ψηφίσετε, θα έχετε και διευκολύνσεις, να σας πετάξουν αυτοί μια στιγμή με το μηχανάκι, ή το αυτοκίνητο, για να μη ταλαιπωρείστε.
Εσείς, πάλι, που το ακούσατε, πρέπει να ενημερωθείτε από ένα μέλος της σημερινής διοίκησης κατ’ ιδίαν. Καμία πλήρη δημόσια ενημέρωση, για το πως πρέπει να κινηθείτε αν επιθυμήτε να συμμετέχετε στις εκλογές. Η τακτική γενική συνέλευση πού όπως ορίζει το καταστατικό δεν έγινε. Εκεί θα έπρεπε να ανακοινωθεί πως είναι η τρίτη τακτική γενική συνέλευση και πως η επόμενη θα είναι εκλογοαπολογιστική μονοθεματική. Σε εκείνη τη συνέλευσή θα μπορούσε από το σώμα να τεθούν τα ερωτήματα και να πάρουν τα μέλη έγκυρες απαντήσεις.
Ξέχασε, πιθανόν, το διοικητικό συμβούλιο (ελπίζω όχι σύσσωμο) πως το ανώτατο όργανο του συλλόγου είναι η γενική συνέλευση και αυτή υπηρετούν. Έτσι, λοιπόν, όσοι θέλετε να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία, θα ενημερωθείτε στην εκλογοαπολογιστική για το πως έπρεπε να ενεργήσετε μέχρι χθες. Και η γενική συνέλευση δεν έγινε και καμία συνέντευξη Τύπου που να γνωστοποιεί δημόσια τα μέλη δεν είδαμε και πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ενδιαφερόμενους στο τελικό συμβούλιο που κλείνει το μητρώο μελών για τις εκλογές δεν είδαμε.
Στο σκότος και από αποσπασματικές πληροφορίες προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη. Σε επικοινωνία πρωινή με φίλο και παλαιότερα συναγωνιστή, μου είπε πως εκείνη τη στιγμή είχε πελάτη. Απολύτως κατανοητό, ποτέ δεν θα ενοχλούσα συνάδελφο σε ώρα εργασίας. Στα γρήγορα, λοιπόν, η απάντησή του για μία απόφαση απόλυτα ελεγχόμενη, μου ανέφερε πως βασίστηκαν σε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Δεν υπάρχουν αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου που αφορούν καταστατικές λειτουργίες και δεν εγκρίθηκαν από το σώμα σε γενική τακτική, ή γενική συνέλευση, ως τακτικό θέμα. Παρακολουθώ όλες τις συνελεύσεις του συλλόγου, με εξαίρεση μία, πιθανόν δύο, που ο λόγος σίγουρα δεν ήταν να πάω για καφέ. Ενημέρωση γι’ αυτές τις αποφάσεις δεν είχα. Έτσι, λοιπόν, απο αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση μας στέρησαν άτομα από το ψηφοδέλτιο, άτομα που δεν γνώριζαν ότι έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν συνδικαλιστικά στον εμπορικό σύλλογο.
Ενημερώθηκαν και η δυναμική τους στα κοινά είναι αξιοσημείωτη. Έτσι, μάλλον, βλέπει τα μέλη το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο, αριθμός και ψήφος. Μιας και δεν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Περιορισμένες, έως ανύπαρκτες, οι δυνατότητες ενημέρωσης αυτών που έχουν το δικαίωμα συνδικαλιστικής δράσης. Μία σελίδα στο διαδίκτυο του εμπορικού συλλόγου δεν αναφέρει πουθενά ποιοι έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν. Με μία απόφαση χωρίς να τους ζητήσουν να παραστούν στο συμβούλιο, αποφάσισαν ότι δεν γίνονται δεκτοί. Απόφαση που δεν γνωρίζω, ακόμα, σε ποιο βαθμό πρέπει να ελεγχθεί μιας και το καταστατικό δεν το υπολογίζουν.
Αποφάσεις σημαντικές, αποφάσεις που τη ζωή μας καθορίζουν, φαντάζουν υποβολιμαίες, ορισθείσες από οποιονδήποτε άλλο, εκτός από το ανώτατο όργανο του σώματος, τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Επιτακτική είναι η ανάγκη αλλαγής σκέψης, θα συμμετέχουμε, λοιπόν, στις εκλογές με οποιαδήποτε μορφή, κουτσουρεμένη ή όχι, γιατί οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν λόγο, δυνατότητα παρέμβασης, ευκαιρίες στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.