Ειλικρινά, πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά ότι υπάρχει παιδική χαρά που λειτουργεί με ωράριο, για να μην ενοχλούνται οι περίοικοι! Αναφερόμαστε στην παιδική χαρά που κατασκευάστηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Ο συμπολίτης που μας έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, επισημαίνει πως η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι η πιο οργανωμένη στον Δήμο Καβάλας, που πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι κατασκευάστηκε για μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, καθώς και για άτομα με αναπηρίες.

Καταρχάς, είναι πρωτάκουστο μία παιδική χαρά να λειτουργεί με ωράριο (πάλι καλά που δεν έχει εισιτήριο για την είσοδο), για να μην ενοχλούνται οι περίοικοι. Οι παιδικές χαρές πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμες όλο το 24ωρο και όχι περιφραγμένες με ψηλά κιγκλιδώματα. Κατά δεύτερο λόγο κι αυτός είναι ο βασικός της ένστασης μας, στα αθλητικά κέντρα λειτουργούν γήπεδα (κλειστού και ανοικτού τύπου) για την άθληση των πολιτών.

Στο χώρο που κατασκευάστηκε η παιδική χαρά στο Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου» υπήρχαν ανοικτά γήπεδα πετοσφαίρισης και γήπεδο χειροσφαίρισης. Μπορούσε στη θέση αυτή, π.χ., να δημιουργηθεί ένας κλειστός χώρος, που θα χρησίμευε ως προπονητήριο, δεδομένης της έλλειψης τέτοιων χώρων για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων. Σημειωτέον ότι, η δημοτική αρχή αναζητεί τέτοιο χώρο, για να κατασκευάσει ένα κλειστό προπονητήριο. Όσον αφορά την πρότυπη παιδική χαρά, γιατί δεν έγινε στο πάρκο Φαλήρου, που είναι πιο εύκολα προσβάσιμο για τους δημότες;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.