Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, πήρε απόσταση από το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, λέγοντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, ότι θα αναμένει την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «Δημοτική κοινωνική αλληλεγγύη και προσχολική αγωγή», στο οποίο υπάγονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, για τις τυχόν «παρενέργειες» που θα έχει η αλλαγή στην εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων αυτών. Που, σημειωτέον, είναι η πλειοψηφία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας, Αθηνά Παναγιωτίδου, η οποία παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος εννοούσε την πιθανή οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Καβάλας για την μισθοδοσία των εργαζομένων που θα μονιμοποιηθούν. Δήλωσε πως πρέπει να τελειώσει η «ομηρία» των εργαζομένων, ωστόσο θέλει να βεβαιωθεί ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά, πριν στηρίξει την δικαστική προσφυγή τους. Η προσφυγή θα εκδικαστεί, μετά τις αναβολές, τον Μάρτιο του 2022.

Επίσης, ο δήμαρχος αποστασιοποιήθηκε από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον Απρίλιο του 2019, υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Ανέφερε πως, η σημερινή δημοτική Αρχή δεν μπορεί να δεσμεύεται από την απόφαση ενός προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, όπως και το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, προκαλώντας την αντίδραση του Άρη Βέρρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», ο οποίος απάντησε ότι, η διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια και ότι μία απόφαση του συλλογικού οργάνου ισχύει εφόσον δεν έχει ανακληθεί.

Η Δήμητρα Τσανάκα, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», ζήτησε το θέμα να εισαχθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», είπε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι ισχυρή και ευχήθηκε στους εργαζομένους καλή επιτυχία στο δικαστήριο. Το αίτημα των εργαζομένων δήλωσαν ότι στηρίζουν: ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Α. Βέρρος, ο Δημήτρης Βογιατζής, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή», ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κουνάκος, ταυτίστηκε με την θέση του δημάρχου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.