• Δεν έχω δει πολλούς αιρετούς, καρντάσια, να καλούν για έλεγχο των οικονομικών του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) που διοικούν, τους ορκωτούς λογιστές.
  • Ο Δήμος Καβάλας, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Ηλίας Καλανταρίδης, κάλεσε τους ορκωτούς λογιστές την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, για να κάνουν έλεγχο στο ταμείο του Δήμου. Εάν υπήρχε έλλειμμα, καρντάσια, θα ήταν «αυτοκτονία», για τον αιρετό και για τον δημοτικό υπάλληλο, να γίνει έλεγχος από ορκωτό λογιστή. Ή όπως λέει η λαϊκή ρήση: «Έβαλα τα χέρια μου και έβγαλα τα μάτια μου».
  • Ο στόχος του (ανώνυμου) καταγγέλλοντα, ότι δήθεν υπάρχει έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Καβάλας, δεν ήταν η αποκάλυψη του «σκανδάλου», αλλά η πρόκληση αναστάτωσης, ώστε να «σηκωθεί σκόνη» στην προεκλογική αρένα. Το πέτυχε, αλλά η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, με την οποία αντιμετωπίζονται ακόμα και οι ανώνυμες καταγγελίες, από τη δημοτική αρχή, ακύρωσαν στην πράξη το (ύπουλο) σχέδιο.
  • Ωστόσο, οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας κάνουν λάθος να αναμένουν, όπως είπε ο Ηλίας Καλανταρίδης, να ζητήσουν οι «αυτουργοί» συγνώμη και να ανασκευάσουν τα αναληθή και συκοφαντικά λόγια και δημοσιεύματα. Δεν το έπραξαν σε προηγούμενες περιπτώσεις και ούτε θα το πράξουν. Διότι, η παραδοχή της επιπολαιότητας χρειάζεται αυτογνωσία και αυτοκριτική, την οποία, προφανώς, δεν διαθέτουν.
  • Η υπόθεση του (υποτιθέμενου) ελλείμματος στο ταμείο του Δήμου Καβάλας, για να ευθυμήσουμε καρντάσια, έφερε στο μυαλό μου, τη σκηνή από την κινηματογραφική ταινία «Μια ζωή την έχουμε», που προβλήθηκε το 1958, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν, ο οποίος υποδύεται, αν δεν κάνω λάθος, τον ταμία τράπεζας, ο οποίος αναζητεί ένα έλλειμμα 1.101.101,10 δραχμών! Αναζητήστε τη σκηνή στο you tube. Κάπως έτσι θα αισθανόταν ο ταμίας του Δήμου Καβάλας τις ημέρες του ελέγχου για να βρεθεί το έλλειμμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.