Από την αρχή συνειδητοποιήσαμε ότι η εταιρεία ΤΑΡ, έχει γραμμένη την τοπική κοινωνία στα παλιά της τα παπούτσια. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά τη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της, που ήρθαν για το σκοπό αυτό στην Καβάλα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι έγινε. Η εταιρεία ΤΑΡ, έστειλε πρώτα τον ντίλερ της, τον υπουργό Γ. Σταθάκη στην Καβάλα, για να δώσει επίσημα τις υποσχέσεις στη Δήμαρχο Καβάλας και στον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, για την κατασκευή δύο σημαντικών έργων της υδροδότησης των κοινοτήτων της Δ.Ε. Φιλίππων και τα αρδευτικά των Τεναγών. Και βέβαια, δεν μπορούσαν να αρνηθούν αυτή την προσφορά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να σταθεί στο πλευρό των αγροτών.

Στο δελτίο τύπου που έστειλε ο ΤΑΡ αναφέρεται στα πιο πάνω έργα σημειώνοντας επί λέξει: «έχουν ήδη τεθεί υπ’ όψιν του ΤΑΡ έργα υποδομής που αφορούν στα Τενάγη Καβάλας, χωρίς ωστόσο να έχουν κατατεθεί ακόμα επίσημες προτάσεις» και υποστηρίζει, πως την Πέμπτη 17 Μαΐου ξεκινάει προπαρασκευαστικές εργασίες στην περιοχή των Τεναγών. Ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ΤΑΡ βρίσκεται στη διάθεση της Ομάδας Εργασίας που ανακοινώθηκε. Η Ομάδα αυτή θα μελετήσει και οριστικοποιήσει τις παραπάνω προτάσεις, παράλληλα με την πρόοδο της κατασκευής του αγωγού».

Αν αυτό δεν είναι εκβιασμός, τότε τι είναι;;; Θα πρέπει να δεχθούμε, δηλαδή, να ξεκινήσουν οι εργασίες, τώρα μάλιστα που όλα τα χωράφια είναι σπαρμένα, χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση από την εταιρεία για την κατασκευή των έργων, για τα οποία δεν κατατέθηκε καμιά επίσημη πρόταση!!!! Και όσο η Επιτροπή θα μελετάει τα έργα, κι αυτοί θα προχωρούν το έργο του ΤΑΡ. Στο τέλος, θα μείνουμε εμείς με τις μελέτες κι αυτοί θα έχουν ολοκληρώσει το έγκλημα της δικής τους χάραξης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.