Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια και θα περάσουν άλλα τόσα

0

Δεκαπέντε, τουλάχιστον, χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της πλημμύρας στα τενάγη Φιλίππων, όπως είπε ο Χρήστος Τσοχαταρίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος από τη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Το πρόβλημα είναι άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο έντονο, ανάλογα με τον αριθμό των βροχοπτώσεων και την έντασή τους.

Επί δεκαπέντε χρόνια, ωστόσο, έγιναν ελάχιστα πράγματα και αποσπασματικά, για να δοθεί οριστική λύση και να σταματήσει η καταστροφή των χωραφιών από τα νερά της βροχής.

Για τη συνέχιση του φαινομένου φέρουν μερίδιο ευθύνης όλοι όσοι εμπλέκονται. Γιατί ο ένας φορέας περίμενε από τον άλλο να πάρει την πρωτοβουλία και να βάλει τα χρήματα για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Έτσι, τα χρόνια περνούσαν, αλλά κανένας δεν αναλαμβάναμε την ευθύνη και την πρωτοβουλία.

Το ίδιο συνέβαινε και με το πρόβλημα της καύσης των υπολειμμάτων των χωραφιών, ώσπου, τα τελευταία δύο χρόνια, οι τοπικοί φορείς αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά και να γίνουν πιο αυστηροί στους ελέγχους και στις συνέπειες για τους παραβάτες του νόμου.

Το πρόβλημα, επομένως, δεν είναι οικονομικό. Έλλειπε η βούληση και η συνεργασία αυτών που αποφασίζουν. Όταν υπάρξουν αυτά, είμαστε βέβαιοι πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και αποτελεσματικά και γρήγορα.

Όταν, όμως, ακούμε ότι πρέπει να γίνει μελέτη, ότι τα χρήματα είναι πολλά, ότι πρέπει να αναλάβει ένας φορέας που μπορεί να κάνει ένα τέτοιο έργο, τότε ενισχύεται η άποψη μας, ότι το πρόβλημα θα αργήσει να λυθεί.

Ίσως περάσουν άλλα δέκα χρόνια και ακόμα θα συζητάνε μεταξύ τους, οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι, ποιος πρέπει να βάλει τέλος στην αγωνία των αγροτών.

Διαισθανόμαστε ότι θα δικαιωθούμε, αφού το θέμα θα ξεχαστεί έως την επόμενη μεγάλη πλημμύρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.