Μία ομάδα πέντε μαθητριών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Καβάλας (φέτος μαθήτριες της Α΄ τάξης Λυκείου στο 2ο ΓΕ.Λ. Καβάλας), με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Χρήστου Χρηστίδη, απέδειξε ότι με λίγη προσπάθεια και πολύ μεράκι μπορεί κάποιος να διαπρέψει στο «δύσκολο» κόσμο των πειραμάτων της Φυσικής. Τον περασμένο Μάιο, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, κατέκτησαν την 3η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό βιντεοπειραμάτων, με τίτλο: «Θέλουμε πειράματα», της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Προηγήθηκε η διάκριση στον τοπικό διαγωνισμό, που διοργανώνει το παράρτημα της Ε.Ε.Φ. στην Καβάλα.

Μ’ ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο μέτρησαν την περίφημη επιτάχυνση της βαρύτητας της γης! Αυτό έγινε με τη χρήση του πακέτου Ev3 της LEGO και της νέας μεθόδου μάθησης STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Στο διαγωνισμό, που έγινε για πρώτη φορά, συμμετείχαν 40 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Η βράβευση έγινε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις», στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το πείραμά τους. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σύγχρονα θέματα Φυσικής και βραβεύτηκαν παιδιά από πόλεις της βόρειας Ελλάδας, τα οποία διακρίθηκαν στο γραπτό διαγωνισμό της Ε.Ε.Φ. για το Λύκειο και το Γυμνάσιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.