• Σε πρόσφατη συνέντευξη σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, κάλεσε τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Καβάλας, να επισπεύσουν τη διαδικασία για την αποκατάσταση της ζημιάς σε τμήμα του καταστρώματος της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λοιπόν, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ταξίδεψε στην Αθήνα, με σκοπό να επισκεφτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (φωτογραφία), όπου συνάντησε τον γενικό γραμματέα υποδομών, Γιώργο Δέδε.
  • Η δήμαρχος ζήτησε να οριστεί μία συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Καβάλα τις προσεχείς ημέρες. Ο Δήμος πήρε, πάλι, την πρωτοβουλία, αφού η κεντρική διοίκηση και η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. έχουν άλλες προτεραιότητες! Δεν θα έπρεπε, άραγε, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, να συνοδεύσει τη δήμαρχο Καβάλας στο ταξίδι αυτό στην Αθήνα; Ή ακόμα καλύτερα, να ζητήσει να συναντηθεί με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, για να πιέσει ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά στη γέφυρα, άρα και η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Καβάλας; Και ακόμα, να ζητήσει από τον υπουργό, να προταθεί το μείζον έργο της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού της πόλης.
  • Πέρασαν δύο και πλέον μήνες, από τη ζημιά που υπέστη η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά ο υπουργός Υποδομών, δεν φιλοτιμήθηκε να έρθει στην Καβάλα, για να δει την κατάσταση και να ενημερωθεί για το πρόβλημα. Τον κάλεσαν οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού να έρθει; Ήρθε η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία δεν έχει καμία γνώση του αντικειμένου, για να δώσει λύση. Περιορίστηκε, λοιπόν, να δηλώσει ότι θα παρέχει οικονομική στήριξη, εάν η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και ο Δήμος Καβάλας, δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τη βλάβη.
  • Η δήμαρχος Καβάλας εφάρμοσε τη ρήση: «Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ», γιατί αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την κεντρική διοίκηση και την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. Κατά την άποψη μας, στη συνάντηση που ζήτησε να γίνει στην Καβάλα, πρέπει να παραβρεθούν ο υπουργός Υποδομών και ο περιφερειάρχης, αν ενδιαφέρονται ειλικρινά να τελειώσει η αναστάτωση των Καβαλιωτών και να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό της πόλης.
  • Καλούμε τον Δ. Εμμανουηλίδη και τους συναδέλφους του, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή, ώστε να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης με την παρουσία του Χρ. Σπίρτζη. Ας βάλουν κι αυτοί το «λιθαράκι» τους, για να τελειώσει γρήγορα η ταλαιπωρία των συμπολιτών τους και της πόλης που ζούνε (και θα ζούνε μετά το τέλος της βουλευτικής θητείας τους).
  • Ο Δήμος Καβάλας έκανε ένα ακόμα βήμα προσέγγισης και αναμένει την ανταπόκριση των υπόλοιπων φορέων. Παρά το γεγονός ότι, δεν είναι ο υπεύθυνος για τον έλεγχο της στατικότητας της γέφυρας και επισκευής του καταστρώματος που υποχώρησε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.