(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ2), παρευρίσκεται στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), στην Αλεξανδρούπολη, Τρίτη 03 Μαΐου 2022. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή για την έναρξη υλοποίησης του έργου του τερματικού σταθμού του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

-Ο Makis σχολίασε την παρουσία του Θίοντορ στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) που κατασκευάστηκε στην Αλεξανδρούπολη. Και σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό των απορριμμάτων, θα καλύπτει όλο τον ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

-Ο Makis σχολίασε για τον Θίοντορ ότι: «Φανταζόμαστε ότι δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερα όμορφα, να βλέπει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, μετά από χρόνια προετοιμασίας, να βάζει σε λειτουργία αυτό που η Καβάλα δεν μπόρεσε, ακόμα, ούτε καν να ξεκινήσει να κατασκευάζει». Να σημειώσω, καρντάσια, ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή δεύτερης Μ.Ε.Α. για τον δυτικό τομέα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και επιλέχθηκε ο Δήμος Καβάλας για την λειτουργία της.

-Θέλω να θυμίσω, επίσης, ότι ο Makis κατήγγειλε πρόσφατα τον Θίοντορ περί «φωτογραφικού» διαγωνισμού για την κατασκευή της Μ.Ε.Α. στον Δήμο Καβάλας. Δηλαδή, ο φορέας που ίδρυσαν οι Δήμοι της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., για να διαχειρίζεται τα απορρίμματα, η λεγόμενη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε., έκανε τον διαγωνισμό με όρους ευνοϊκούς για μία εταιρεία. Και ότι, ο Θίοντορ, ως αντιπρόεδρος του φορέα, έχει μερίδιο ευθύνης.

-Αναρωτιέμαι, Makis καρντάσι μου, πως «κόπτεσαι» να κατασκευαστεί η Μ.Ε.Α. στον Δήμο Καβάλας γρήγορα και από την άλλη καταγγέλλεις τον φορέα που θα την κατασκευάσει για «στημένο» διαγωνισμό. Πως «κόπτεσαι» για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που επιβαρύνουν τους δημότες, ενώ βάζεις εμπόδιο να προχωρήσει η γραφειοκρατική διαδικασία και να αρχίσει το έργο, που θα μειώσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, άρα και τα δημοτικά τέλη;

-Μη μου πεις πως ενδιαφέρεσαι, πάνω απ’ όλα, για την διαφάνεια. Όλοι οι δημόσιοι διαγωνισμοί δημοσιεύονται και παρακολουθούνται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Δεν περιμένουν τον «εισαγγελέα» Makis, να ανακαλύψει το σκάνδαλο και να ασκήσει δίωξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.