• Εάν δεν τηρούνται οι βασικές οδηγίες και με σωστό τρόπο, ακόμα και δέκα μαθητές να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, μπορεί να γίνει διασπορά του Covid-19 από έναν φορέα. Αντιθέτως, αν εφαρμόζονται σχολαστικά τα προφυλακτικά μέτρα, η πιθανότητα να εμφανιστεί κρούσμα του ιού μέσα σ’ ένα τμήμα με 25-30 μαθητές, είναι πολύ μειωμένη.
  • Θεωρώ ότι γίνεται υπερβολική συζήτηση για την επαναλειτουργία των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ καταγράφεται σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να επικεντρωθούν στην εφαρμογή των γνωστών κανόνων, τους οποίους πρέπει να μάθουν στα παιδιά πριν επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Κι αν υπάρξει κρούσμα, οι αρμόδιοι ξέρουν πως θα το διαχειριστούν.
  • Τα σχολεία είναι οργανωμένοι χώροι και όχι beach bar στη Μύκονο, όπου η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, όσον αφορά την μετάδοση του ιού. Και στη συνέχεια, την ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων. Με υπευθυνότητα και πειθαρχία, η σχολική χρονιά θα αρχίσει και θα κυλήσει ομαλά.
  • Ο Makis επιθεώρησε σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας και εντόπισε σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα και τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19. «Δεν έχει γίνει, ακόμα, η απαιτούμενη καθαριότητα και απολύμανση στους χώρους εντός και εκτός των σχολικών κτιρίων», σχολίασε. Γνωρίζει, δηλαδή, πότε πρέπει να γίνει η απολύμανση, για να είναι αποτελεσματική;
  • Αν θυμάμαι σωστά, η προηγούμενη σχολική περίοδος ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Μπορεί ο Covid-19 να αντέξει μέσα σ’ ένα σχολείο, που είναι εκτός λειτουργίας δύο και πλέον μήνες; Η απολύμανση θα γίνει την κατάλληλη ημέρα και θεωρώ πως θα είναι για την ψυχολογία των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών. Η υπόλοιπη καθαριότητα, επίσης, είναι εργασία προγραμματισμένη κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο Makis κάνει “πρόβα δημάρχου”!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.