Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) αποφάσισε να κηρύξει απεργίαστον κλάδο των λιπασμάτων, από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, όπως αναφέρει το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 14.00 συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα απεργία στον κλάδο των λιπασμάτων, από Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 6π.μ. έως και Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 και ώρα 6π.μ.
Εκτιμήσαμε ότι τα σχέδια της διοίκησης της εταιρείας λιπασμάτων είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους, στοχεύοντας στην εργολαβοποίησή τους, με την πρότασή της να ζητήσουν οι ίδιοι την απόλυσή τους(!!!) και να επαναπροσληφθούν ως εργολαβικοί. Είναι απαράδεκτο σε μία βαριά χημική βιομηχανία, να μην υπάρχει καθόλου μόνιμο προσωπικό στο σύνολο των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, η πρόκληση από πλευράς Λαυρεντιάδη συνεχίζεται, όταν με δικαστικούς κλητήρες θέτει σε διαθεσιμότητα κάθε εργαζόμενο των λιπασμάτων που δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του.
Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, ώστε να μην επιτραπεί η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι σ’ έναν υποτιθέμενο επιχειρηματία που χιλιάδες εργαζόμενους έχει στείλει στην ανεργία. Η Ομοσπονδία μας και το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν θα επιτρέψουν άλλες θυσίες εργαζομένων στο βωμό των επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.