Την Ελευθερούπολη επισκέφθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και φίλους του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση». Στο πλαίσιο της περιοδείας του, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, κινήθηκε στα εμπορικά καταστήματα και τη λαϊκή αγορά, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της κρίσης, τα προβλήματα του εμπορικού και παραγωγικού κόσμου, αλλά και για τις προσδοκίες ανάπτυξης των ανθρώπων της αγοράς. Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν για βασικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Αργότερα, επισκέφτηκε τον μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος, προκειμένου να αποκτήσει προσωπική άποψη, επισκέφθηκε τα πλημμυρισμένα τενάγη Φιλίππων (φωτογραφία), όπου ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, για τα έργα που έγιναν και την προσπάθεια απομάκρυνσης των υδάτων, ενώ συναντήθηκε με παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας δήλωσε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελευθερούπολη Παγγαίου και να συνομιλήσω με τους θεσμικούς φορείς, αλλά και με ανθρώπους της αγοράς και του αγροτικού κόσμου και να ενημερωθώ για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Η Ελευθερούπολη και ο Δήμος Παγγαίου, πέραν της μεγάλης ιστορίας τους, έχουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η γεωθερμία, η εκτεταμένη ακτογραμμή, ενώ στην περιοχή παράγονται επώνυμα προϊόντα, πιστοποιημένα, τα οποία εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Επομένως, υπάρχουν όλα τα εχέγγυα, ώστε, να δρομολογηθεί μία σημαντική αναπτυξιακή πορεία, η οποία θα δώσει ώθηση, όχι μόνο στον Δήμο, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Θέλω να ευχαριστήσω τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κύριο Χρυσόστομο, τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και όλους τους πολίτες της περιοχής, για την εποικοδομητική συνεργασία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.