Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Ποτόλιας, αναφέρει δελτίο Τύπου, συναντήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, με τους εργαζόμενους στο κοινωφελές πρόγραμμα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Περιγιάλι (παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»). Στη συζήτηση ανέφερε τα ακόλουθα: «Βιώνετε την εργασιακή ομηρία, όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί σας σε ανάλογα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα. Τασσόμαστε κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων σας σε αορίστου χρόνου, γιατί πάγιες και διαρκείς είναι οι ανάγκες του ανθρώπου σε μόνιμη καλά αμειβόμενη σταθερή εργασία. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα συζητηθεί το αίτημά σας, δεσμευόμαστε από τώρα δημόσια και ξεκάθαρα, ότι θα ψηφίσουμε υπέρ. Γνωρίζετε, άλλωστε, ήδη, ότι μόνο σε Δήμους όπου στις διοικήσεις τους υπήρχαν κομμουνιστές δήμαρχοι, οι συμβασιούχοι βρήκαν μοναδικούς συμπαραστάτες. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να μην επαναπαυθείτε από οποιεσδήποτε υποσχέσεις. Είτε αυτές αφορούν δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα μέσα σ’ ένα γραφείο, είτε υποσχέσεις για λύση μόνο μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Ο συσχετισμός δυνάμεων και στο νέο δημοτικό συμβούλιο παραμένει αρνητικός σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις «πίνουν νερό» στην «ανταγωνιστικότητα», η οποία, βέβαια, για να προκύψει «χρειάζονται» εργασιακές σχέσεις λάστιχο, με χαμηλές αμοιβές. Σε αυτή την κατεύθυνση, των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, αυτές οι δυνάμεις πρωτοστάτησαν για την επιβολή τους στους Δήμους και στις Περιφέρειες, συνολικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο οργανωμένος αγώνας σας, η συμπαράσταση σωματείων, συλλόγων, άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση, που πρέπει να ζητήσετε, είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός, να μπορέσει ν’ ανοίξει ο δρόμος για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας. Παράλληλα, είναι αναγκαίο και με τη δική σας συμβολή να δυναμώσει η πάλη για συνολικές ανατροπές της σημερινής κατάστασης, έτσι ώστε να μπούνε μπροστά οι ανάγκες των εργαζομένων. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», γνωστός τοπικός φασίστας, που ενώ δηλώνει «ανεξάρτητος» από το φασιστικό ψηφοδέλτιο που τον «εξέλεξε», ωστόσο μένει σταθερός στις «ιδέες» του, γνωστές για το ρατσιστικό μίσος και τη ξενοφοβία. Σας είναι επίσης γνωστή, η θέση του για τη δομή στην οποία εργάζεστε, θα πρωτοστατήσει για να φύγουν άμεσα οι πρόσφυγες από το «Ασημακόπουλου». Χρειάζεται ο αγώνας σας να έχει σταθερό μέτωπο απέναντι στην εγκληματική οργάνωση. για να μπορέσει να αγκαλιαστεί και από την πλειοψηφία του λαού, να είναι πιο δυνατός».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.