Σε σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Καβάλας, υπό τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, με θέμα τη συμβολή του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π.) στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συμμετείχε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης, ο εκτελεστικός υπεύθυνος του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π., Βασίλης Μαστρογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων και των Εμπορικών Συλλόγων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Με το πέρας της σύσκεψης, όπως αναφέρει ακόμα το δελτίο Τύπου, ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π., Δημήτρης Αυλωνίτης, υπέγραψαν κοινή απόφαση επιχειρησιακής συνεργασίας, για την συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων, με στόχο την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Σε δηλώσεις του ο Χρ. Μέτιος, τόνισε ότι το παραεμπόριο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά έως σήμερα. Επεσήμανε ότι, για τον περιορισμό του απαιτείται πολιτική βούληση, θεσμικό πλαίσιο και συστηματικοί έλεγχοι και εξέφρασε την ελπίδα, αυτή τη φορά, να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, είναι η πρώτη Περιφέρεια που υπογράφει κοινή απόφαση επιχειρησιακής συνεργασίας με το ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της θα είναι στη διάθεση του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.