Με στόχο την δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά την «παρένθεση» της πανδημίας του covid-19, αρχίζει από την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η διαδικασία για την συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO). Πρόεδρος του Οργανισμού θα είναι, με απόφαση του περιφερειάρχη, ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης, Μιχάλης Αμοιρίδης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, είναι ένα επιπλέον εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης, που θέλει να αξιοποιήσει η διοίκηση της Περιφέρειας, παράλληλα με το μεγάλο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και όλα τα υπόλοιπα έργα και δράσεις που υλοποιεί. Πρόκειται για έναν φορέα με συμβουλευτικό ρόλο, που θα φέρει πιο κοντά το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την διοίκηση και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, με τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Στόχος είναι, η συνδιαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειας, προκειμένου η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, να προσελκύει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, οι επιχειρήσεις να παρέχουν ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες και να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Η αρχική ιδέα για την σύσταση ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, είχε διατυπωθεί από τον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα», Σταύρο Μπένο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. με το «Διάζωμα», για την πολιτιστική διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας οδού.

Έκτοτε, η ιδέα ωρίμασε και αποφασίστηκε να υλοποιηθεί για το σύνολο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας, δεδομένων και των σχετικών δυνατοτήτων που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 4875/Δεκέμβριος 2021). Για το θέμα, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, με την συμμετοχή του Μ. Αμοιρίδη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου τουρισμού, Θανάση Τσώνη και του υπεύθυνου υπηρεσιακού στελέχους για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, Γιώργου Σγούρου. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε ότι, τους επόμενους μήνες, η διοίκηση της Περιφέρειας θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου σε όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, με στόχο να καταγράψει ζητήματα, προτάσεις και ιδέες και να συγκροτηθεί ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.