Μετά την έγκριση διενέργειας δράσεων ακμαιοκτονίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από το Υπουργείο Υγείας, δόθηκε εντολή για εντατικοποίηση των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες από τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, στον γενικό συντονιστή του προγράμματος καταπολέμησης και στους κατά τόπους επιστημονικά υπεύθυνους, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση των δράσεων καταπολέμησης, οι οποίες φέτος άρχισαν στις 26 Μαρτίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε μία από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Επίσης, τονίστηκε ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος των πολιτών στην επιτυχία των δράσεων καταπολέμησης, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μέριμνα να απομακρύνουν στάσιμα νερά από τις ιδιοκτησίες τους, ή να ενημερώνουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ύπαρξη εστιών κουνουπιών στις περιοχές τους. Γι’ αυτό, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξουν περισσότερες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Εξετάστηκε, ακόμα, η αναβάθμιση του προγράμματος καταπολέμησης τα επόμενα χρόνια, προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί καλύτερα στις μεταβολές του κλίματος.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.