«Αλλάζει το τοπίο των οδικών μεταφορών στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Καβάλας, μετά την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, ότι εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση, προκειμένου η κατασκευή του οδικού άξονα «Δράμα-Καβάλα», από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», να ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας», αναφέρει δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, ο Χρ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το τμήμα «Δράμα-Σταυρός Αμυγδαλεώνα», μήκους 26,2 χιλιομέτρων, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 31 Ιανουαρίου 2019, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα διαθέσει 75.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, για την κατασκευή του τμήματος «Άγιος Αθανάσιος-Σταυρός Αμυγδαλεώνα», μήκους 14,2 χιλιομέτρων, το οποίο είναι ώριμο μελετητικά.

Με τη χρηματοδότηση αυτή της Περιφέρειας, θα γίνει δυνατή η κατασκευή ενός κλειστού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενδιάμεσο διαχωριστικό και συνολικό πλάτος 17 μέτρων, στον οποίο η επιτρεπόμενη ταχύτητα θα φτάνει τα 100 χλμ./ώρα, μειώνοντας το χρόνο της διαδρομής Δράμα-Καβάλα σε ένα τέταρτο της ώρας περίπου».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.