Την πρώτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Η εκλογική διαδικασία, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε ομαλά και ανέδειξε πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου τον Χρήστο Παπαθεοδώρου, περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εκλεγμένο με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης από την «Περιφερειακή Σύνθεση» και γραμματέας ο Δημήτρης Λυμπεράκης, περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία». Στην οικονομική επιτροπή εξελέγησαν οι: Βασίλειος Δελησταμάτης (Έβρος), Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά (Ροδόπη), Αλέξης Πολίτης (Καβάλα), Τζιχάν Ιμάμογλου (Ροδόπη), Αριστείδης Μωυσιάδης (Δράμα), Μανώλης Ταπατζάς (Ροδόπη), Χρήστος Χατζηπέμου (Ροδόπη), Αρχέλαος Γρανάς (Καβάλα), με αναπληρωματικά μέλη τους: Κωνσταντίνο Ναλμπάντη (Ροδόπη), Κωνσταντίνο Κουρτίδη (Ξάνθη), Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (Δράμα), Χρήστο Γάκη (Καβάλα), Κωνσταντίνο Εξακουστό (Έβρος), Φελίνα Καζάκου-Βρούζου (Ροδόπη), Νίκο Αργυρίου (Έβρος), Γιάννη Ζαμπουνίδη (Έβρος).

Μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου προς τον περιφερειάρχη, κύριο Χρήστο Μέτιο, για την απόφαση του να με προτείνει ως πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και προς τα μέλη της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης», που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη και στήριξη τους. Η απόφαση τους αυτή, αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και ευθύνη. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να δικαιώσω τον περιφερειάρχη, τα μέλη της παράταξης μου, όλους τους συναδέλφους στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και τους πολίτες ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που θέλουν να δούνε ένα περιφερειακό συμβούλιο εργατικό, ενωμένο, μακριά από στείρες μικροπολιτικές αντιλήψεις, που με τις αποφάσεις του θα συμβάλλει στην ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Θα προσπαθήσω να λειτουργήσω συναινετικά, σεβόμενος το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, ανταποκρινόμενος στο βαρύ ρόλο που μου ανατέθηκε και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα της θέσης μου, επ’ ωφελεία της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου».

Μετά το πέρας των εκλογικής διαδικασίας, ο Χρ. Μέτιος έκανε την εξής δήλωση: «Θέλω να συγχαρώ, για την εκλογή τους, τα νέα μέλη του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα, καθώς και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλό έργο στα νέα τους καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία, όπως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ανάπτυξη του τόπου μας».

Επίσης, οι παρατάξεις «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», «Περιφέρεια σε Δράση» και «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση», έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των μελών τους, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Δεδομένων των συνθηκών, είναι ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή, να ενώσουμε στην Περιφέρειά μας δυνάμεις, γνώσεις, προγράμματα και την κοινή μας διάθεση για δουλειά. Η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας, την τοποθετεί στο επίκεντρο εξελίξεων περιφερειακού και παγκόσμιου χαρακτήρα. Η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη είναι κόμβος γεωγραφικός, ενεργειακός και οικονομικός. Διαθέτει πλούσια ιστορία και φυσικό περιβάλλον. Αν αξιοποιήσουμε σωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία για όλους. Ο βασικός σχεδιασμός έχει τεθεί με τρία βασικά σχέδια: το περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020 και το τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν «ιδιοκτησία» της Περιφέρειάς μας. Προέκυψαν από σοβαρές μελέτες και ευρεία διαβούλευση, στην οποία είχαν λάβει μέρος οι Δήμοι, τα Α.Ε.Ι., δημόσιες Υπηρεσίες και όλοι οι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και εξειδικευμένοι φορείς της περιοχής μας.

Αποτυπώνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Περιφέρειά μας σε κοινωνικό, οικονομικό, χωροταξικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Αυτά τα σχέδια θα υλοποιήσουμε, με τις αναγκαίες πάντοτε προσαρμογές και βελτιώσεις. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και έχουμε τη βούληση να το κάνουμε.

Αποφασίζουμε τη συνεργασία για το καλό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των ανθρώπων της. Ως παρατάξεις έχουμε διακριτούς ρόλους και φωνή. Διατηρούμε τις αναφορές μας στην κοινωνία και στους πολίτες. Συνεχίζουμε να διατυπώνουμε τον αυτόνομο πολιτικό μας λόγο μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο. Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι βασικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια.

Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, να τους υπηρετήσουμε, να πετύχουμε συλλογική και ατομική ευημερία και να άρουμε τις ποικίλες ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας, αναλαμβάνουμε όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν, με την ανάληψη αρμοδιοτήτων και την υλοποίηση της προγραμματικής μας συμφωνίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.