Στη Χρυσούπολη βρέθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου και του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Νέστου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες των γεωργών και να συζητήσει μαζί τους, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, προκειμένου να προστατευθεί το φυτικό κεφάλαιο στην πεδιάδα του Νέστου.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ενέκρινε τη χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, τριών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.045.000 ευρώ. Από αυτά, τα δύο έργα, προϋπολογισμού 1.445.000 ευρώ, αφορούν στον καθαρισμό των τεσσάρων βασικών στραγγιστικών τάφρων της Χρυσούπολης και το τρίτο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων του Νομού Καβάλας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Νίκος Ευφραιμίδης, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Τάσος Παράσχου και στελέχη της Περιφέρειας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.