Ο Χρ. Μέτιος ανακοίνωσε την χρηματοδότηση αντιπλημμυρικού έργου στα Λιμενάρια

0

Την Θάσο επισκέφτηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και τον αντιπεριφερειάρχη αλιευτικής πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, εκτός του δημάρχου, Ελευθέριου Κυριακίδη, παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιακών και Πολεοδομίας, Σταύρος Τσολάκης, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Σωτήριος Στρατηγέντας και Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Ευστράτιος Πυρήνας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), Κωνσταντίνος Μανίτσας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δημήτρης Μανίτσας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη των έργων στην Θάσο και στην κατάθεση προτάσεων ένταξης και χρηματοδότησης έργων από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη χρηματοδότησης του έργου για την διευθέτηση τμήματος του κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων, συνολικού προϋπολογισμού 3.055.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020». Η πράξη αφορά στην υλοποίηση τεχνικού έργου, αντικείμενο του οποίου είναι η διευθέτηση του κεντρικού ρέματος στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο περιφερειάρχη για την επίσκεψή του στην Θάσο και για το συνεχές ενδιαφέρον του. Το έργο διευθέτησης τμήματος του κεντρικού χειμάρρου των Λιμεναρίων, είναι ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό. Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου δικαιώνει τον αγώνα της διοίκησής μας, για ένταξη της Θάσου στην ζώνη των περιοχών που κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα. Το έργο αυτό επιλύει ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα και ευχαριστούμε όλους όσοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι αγαστή, αρμονική και προς όφελος των κατοίκων του τόπου μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.