Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 τελέστηκε αγιασμός στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, παραβρέθηκε στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Ελευθερούπολης, του 1ου, 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου, καθώς και του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Ελευθερούπολης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Καλλινικίδη, τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Μποσμπότη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ελευθερούπολης, Σταύρο Βακιρτζή.

Τις ακολουθίες του αγιασμού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευθερούπολης τέλεσε ο πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, ενώ στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της έδρας του Δήμου Παγγαίου και του ΕΠΑ.Λ. τέλεσαν ιερείς. Μετά τον αγιασμό αναγνώστηκε το μήνυμα του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσοστόμου, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ως επίσκοπος του τόπου, έχω και την χαράν και την τιμήν, να σας απευθύνω τις εγκάρδιες και πατρικές μου ευχές για τη νέα σχολική περίοδο 2019-2020, που άρχισε αισίως από σήμερα. Ειδικότερα, σάς εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός, η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως, να σας χαρίζει υγεία, θέληση ακατάβλητη και αγαθή διάθεση να αγαπήσετε τη μάθηση και τη σπουδή, ώστε «εξαγοραζόμενοι, κατά τον καλύτερο τρόπο τον καιρόν», αυτόν τον καιρόν των ανέμελων, ωραίων μαθητικών σας χρόνων, να οπλισθείτε καλώς με όπλα πνευματικά και ηθικά, που θα σας χρειαστούν απαραίτητα για τον τραχύ, τον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα της ζωής που πρόκειται να αρχίσετε αύριο».

Ο δήμαρχος Παγγαίου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε τα εξής: «Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μία γόνιμη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα, που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς και στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή, που θα τους επιτρέψει να στέκονται αρωγοί δίπλα στα παιδιά τους. Από την πλευρά μας, ως τοπική αυτοδιοίκηση, θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων».

Στις τελετές αγιασμού των σχολικών μονάδων των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, ενώ το «παρών» στις σχολικές μονάδες στην Κοινότητα Νέας Περάμου έδωσε η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.