Το παραεμπόριο αποτελεί μάστιγα για το στεγασμένο εμπόριο και ανθεί στις τουριστικές, κυρίως, περιοχές, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όπως οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας/Θάσου. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε, να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στην πόλη της Καβάλας, η οποία είχε περιφερειακό χαρακτήρα. Στη σύσκεψη αυτή, που φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος δήλωσε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση, ότι το παραεμπόριο είναι σοβαρό πρόβλημα για τις τοπικές, αλλά και για την εθνική οικονομία, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή προσπάθεια του κράτους, των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου, της αυτοδιοίκησης, των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και των πολιτών. Επίσης, είπε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται επί τόπου, γι’ αυτό και παραβρέθηκε στην περιφερειακή σύσκεψη στην Καβάλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, σημείωσε ότι τον ερχόμενο Αύγουστο, η Ελλάδα αφήνει πίσω την τραυματική περίοδο της οικονομικής επιτροπείας και ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα της εξόδου στις διεθνείς αγορές. «Είναι το πρώτο βήμα, αλλά όχι το τέλος», είπε και συμπλήρωσε ότι η μελλοντική ανάπτυξη της χώρας, πρέπει να βασιστεί σε ένα διαφορετικό μοντέλο, με λιγότερο εξωτερικό δανεισμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., εκπρόσωποι φορέων, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.