• Ότι έπρεπε να προβλέψουν, η Δήμητρα και η Αναστασία, την υποτίμηση της τουρκικής λίρας και τη διεξαγωγή του Μουντιάλ, του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου δηλαδή, για να λάβουν μέτρα, που θα μειώσουν το πλήγμα στο τουριστικό ρεύμα προς την Καβάλα, μου προκαλεί το μειδίαμα.
  • Ποια μέτρα έπρεπε να λάβουν, ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια», για να μη μειωθεί το τουριστικό ρεύμα λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας και της διεξαγωγής του Μουντιάλ;
  • Μήπως όφειλαν να επικοινωνήσουν με τον σουλτάνο, για να τον πιέσουν να μην υποτιμήσει τη λίρα; Πόσους επισκέπτες έχασε η Καβάλα, επειδή φέτος διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου; Μη μου πείτε ότι, οι έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές το καλοκαίρι 2018 λόγω Μουντιάλ, ή ότι η δήμαρχος Καβάλας και η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» έπρεπε να ζητήσουν από την ευρωζώνη να γίνει υποτίμηση του ευρώ, για να μην επηρεαστεί ο τουρισμός στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νομό Καβάλας.
  • Πόση προβολή να κάνουν, επίσης, όταν υπάρχουν οι αστάθμητοι παράγοντες; Να μη πήγαινε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» στις τουριστικές εκθέσεις και να έκανε προβολή μόνο στο διαδίκτυο. Ωραία. Θα κερδίζαμε περισσότερους επισκέπτες, επειδή οι χρήστες του παγκόσμιου ιστού δεν επηρεάζονται από την υποτίμηση ενός νομίσματος, ή μήπως δεν είναι ποδοσφαιρόφιλοι;
  • Να λέτε «πάλι καλά», καρντάσια, που έχουν τόση επισκεψιμότητα η Καβάλα, η Θάσος και οι υπόλοιπες τουριστικές περιοχές του Νομού, παρά τις αντιξοότητες, οι οποίες θα είναι συνεχείς. Αυτό δείχνει, ότι ο τόπος μας καθιερώνεται ως τουριστικός προορισμός. Και δεν έγινε τυχαία. Κάποιοι δούλεψαν και δουλεύουν ασταμάτητα. Ο τουρισμός στην Καβάλα δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, αν και έχει να αντιμετωπίσει: τρομοκρατία, πολέμους, προσφυγική κρίση, υποτιμήσεις νομισμάτων και το Μουντιάλ! Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να μεμψιμοιρούμε, αλλά να αισιοδοξούμε και να δουλεύουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.