• Οι διαδοχικές εκλογές, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, δεν βοηθούν την αγορά να ανακάμψει οικονομικά. Επίσης, στο πρόσφατο εκπτωτικό 15νθήμερο, ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων ήταν χαμηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Στις περιόδους των εκπτώσεων (χειμώνα, καλοκαίρι) η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Αν δεν ήταν και η «Λευκή Νύχτα», καρντάσια, η τοπική αγορά θα είχε νεκρώσει.
  • Οι έμποροι, πλέον, εναποθέτουν την τελευταία ελπίδα στον τουρισμό, που πρέπει να επιμηκυνθεί χρονικά. Ο τουρισμός θα αυξήσει και το εισόδημα των Καβαλιωτών, το οποίο θα διαθέσουν και στην τοπική αγορά.
  • Εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό και τον πρωτογενή τομέα, διότι οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι με τις οικογένειες τους, συμβάλλουν στην κατανάλωση έτοιμων προϊόντων. Οι αγορές στη Χρυσούπολη και στην Ελευθερούπολη στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στους αγρότες των περιοχών αυτών.
  • Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας δεν «κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα», περιμένοντας να έρθει ο Μάιος για τη «Λευκή Νύχτα» και ο τουρισμός το καλοκαίρι. Αφουγκράζεται την αγορά, «ψάχνεται» και δοκιμάζει πράγματα, με στόχο να τονωθεί το καταναλωτικό ρεύμα.
  • Αλλά, με την ανεργία να παραμένει μεγάλη μάστιγα και τη φορολογία «θηλιά» που συνεχώς σφίγγει, η αντοχή των πολιτών-καταναλωτών έχει εξαντληθεί. Οι πολιτικοί δεν επιθυμούν να αλλάξει η σημερινή εικόνα. Αντιθέτως, εντείνουν την προσπάθεια, για να κάνουν τον βίο αβίωτο στους πολίτες.
  • Λογικά, μετά την «πεντακάθαρη» έξοδο από τα μνημόνια, όπως ανέφερε ο ογκόλιθος της πολιτικής, Γιώργος Παπαφιλίππου, η ελληνική κοινωνία έπρεπε να αισθάνεται αισιοδοξία. Εξακολουθεί, όμως, να βρίσκεται «κλεισμένη στο καβούκι της», γιατί δεν βλέπει «φως στο τούνελ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.