– Το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2016, είπε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», ήρθε στην Καβάλα συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού από την Κίνα, για να κάνει «γυρίσματα» στην πόλη και συγκεκριμένα στη συνοικία της Παναγίας.
– Στα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή σε μερικές ημέρες, θα έρθει εκπρόσωπος μεγάλου τουριστικού πρακτορείου της Ινδίας, ο οποίος θα διαμείνει τέσσερις ημέρες, για να γνωρίσει την περιοχή.
– Η Καβάλα είναι ένας νέος, άγνωστος προορισμός στις μακρινές χώρες της Ασίας, που δείχνουν ενδιαφέρον να τον γνωρίσουν.
– Είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το ενδιαφέρον αυτό, για να φέρουμε επισκέπτες από την Κίνα και την Ινδία και εκτός της θερινής τουριστικής περιόδου.
– Για να γίνει πραγματικότητα ο στόχος, χρειάζεται συνεργασία και συμμετοχή απ’ όλους. Δεν αφορά τον Δήμο Καβάλας και τη «Δημωφέλεια», μόνο, η τουριστική προβολή του τόπου.
– Την καλή εικόνα θα τη διαμορφώσουμε όλοι μαζί, καρντάσια, από τη δήμαρχο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη.
– Είναι θετικό, ευχάριστο, ενθαρρυντικό και όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, ότι άνθρωποι από μακρινούς τόπους επιθυμούν να γνωρίσουν την Καβάλα.
– Παρά την κρίση και τη δυσφήμηση που έχει υποστεί η Ελλάδα στο εξωτερικό, παραμένει υψηλά στην προτίμηση των ξένων επισκεπτών.
– Η προτίμηση αυτή δημιουργεί την ελπίδα για καλύτερες ημέρες, που θα έρθουν με πολλή και σκληρή δουλειά, οργάνωση και επαγγελματισμό.
– Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δεν θα κερδίσουμε περισσότερους επισκέπτες, επειδή η Ελλάδα και η Καβάλα είναι όμορφοι τόποι.
– Μακάρι ο «σπόρος» που έπεσε, να γίνει δέντρο με καρπό τα επόμενα χρόνια. Αλλά, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
– Για να ριζώσει ο σπόρος και να βλαστήσει, χρειάζεται συνεχή φροντίδα (λίπασμα, πότισμα, κλάδεμα, φάρμακα κ.λπ.). Αλλιώς, θα μαραθεί και δεν θα βγάλει καρπό.
– Ο τουρισμός, δηλαδή, είναι σαν την (εντατική) καλλιέργεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.