• Ο λόγος που δημιουργήθηκε έλλειψη στα εμβόλια κατά της γρίπης, όπως είπε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιντζή, είναι η «βιασύνη» των πολιτών να προμηθευτούν και να κάνουν το εμβόλιο. «Οι Έλληνες όταν ακούν κάτι, δεν ρωτούν τον χρόνο που πρέπει να γίνει το εμβόλιο, ή τους γιατρούς, απλά θέλουν να κάνουν το εμβόλιο», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η περίοδος έξαρσης της νόσου, είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο. Και ότι, όσοι και όσες έκαναν το εμβόλιο νωρίς, δηλαδή τον Οκτώβριο, ίσως να μην καλυφθούν για την περίοδο της έξαρσης.
  • Ποιος ευθύνεται, άραγε, για τον πανικό που πιάνει τους πολίτες και τρέχουν να προμηθευτούν το εμβόλιο; Ο πολίτης που είναι ενημερωμένος σωστά, δεν πανικοβάλλεται. Γιατί οι φαρμακοποιοί, δεν εξήγησαν στους συμπολίτες που έσπευσαν στα φαρμακεία τους, ότι δεν χρειάζεται να κάνουν στις αρχές Οκτωβρίου το εμβόλιο, αλλά μπορούν να περιμένουν μερικές εβδομάδες ακόμα; Το αποτέλεσμα ήταν, να εξαντληθούν τα εμβόλια και να περιμένουν την επόμενη «παρτίδα» στο τέλος Οκτωβρίου.
  • Γιατί, επίσης, οι φαρμακοποιοί δεν εξήγησαν στους συμπολίτες, αφού εκείνοι δεν ρωτούν τους γιατρούς, ότι έχουν προτεραιότητα τα άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου; Διότι, εάν δεν εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα των ευπαθών ομάδων, η πιθανότητα της επιδημίας είναι μεγαλύτερη και τα περιστατικά θανάτου περισσότερα. Είναι λογικό ο κόσμος να ανησυχεί, αλλά υπάρχουν οι ειδικοί που οφείλουν να τον διαφωτίζουν και να τον κατευθύνουν σωστά.
  • Καταρχάς, αγαπητοί συμπολίτες μάθετε ποια άτομα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εάν έχετε τέτοια άτομα στο οικογενειακό περιβάλλον, προμηθευτείτε το εμβόλιο πρώτα γι’ αυτά. Είναι αστείο να εμβολιαστείτε εσείς και να μη βρίσκετε εμβόλιο για τους συνανθρώπους που είναι ευάλωτοι στη νόσο. Εάν γίνει αυτό, να είστε σίγουροι πως δεν θα παρατηρηθεί έλλειψη στα εμβόλια. Οι υπόλοιποι μπορούν να εφαρμόσουν τα άλλα προληπτικά μέτρα. Όσα εμβόλια κι αν έρθουν στα φαρμακεία, δεν θα επαρκούν για να καλύψουν όλο τον πληθυσμό.
  • Το ανέφερε και η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Ας αποβάλλουμε τον πανικό και η ενημέρωση είναι αυτή που χρειάζεται, για να πάνε όλα καλά». Συμβουλευτείτε, επίσης, ένα γιατρό, γιατί είναι πιθανό να μη πρέπει να κάνετε το εμβόλιο κατά της γρίπης. Οι περισσότεροι και οι περισσότερες έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και μέσω των κινητών τηλεφώνων. Αναζητήστε, λοιπόν, τα προληπτικά μέτρα προστασίας από τη γρίπη και μη χρησιμοποιείτε την τεχνολογία, μόνο, για να ενημερώνεστε για την ιδιωτική ζωή των καλλιτεχνών, των αθλητών, των πολιτικών, την μόδα, τις διακοπές κ.λπ.
  • Αναρωτιόμαστε πόσοι συμπολίτες των ευπαθών ομάδων πρόλαβαν να εμβολιαστούν με την πρώτη «παρτίδα» εμβολίων, μετά την «επιδρομή» που έγινε στα φαρμακεία. Οι συμπολίτες αυτοί, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως το τέλος Οκτωβρίου, για να έρθει η νέα «παρτίδα». Κι αν γίνει ξανά «επιδρομή», δεν αποκλείεται να μην εμβολιαστούν καθόλου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.