Ο τερματισμός της κατάληψης μήπως είναι η οριστική λύση στον Πρίνο;

0

Από την άλλη, ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει, ακόμη κι αν βάλουμε στο κάδρο ότι από χθες οι δύο πλευρές ξεκίνησαν μια συζήτηση για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Πρίνου, την οποία επιδιώκει η Ενεργειακή από τον Φεβρουάριο. Και παραμένει όχι μόνο γιατί η κατάληψη συνεχίζεται και στον μάνατζερ του Πρίνου επιτράπηκε (μοιάζει παράλογο, αλλά είναι αληθινό) από το Σωματείο η είσοδος μόνο για να συμμετάσχει στις συζητήσεις.

Αλλά και, κυρίως, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής όταν σε μια εγκατάσταση υψίστης ασφαλείας διαδραματίζονται τέτοια σκηνικά και δημιουργούνται εντάσεις που κανείς δεν γνωρίζει αν θα εκτονώνονται κάθε φορά ή θα εξελιχθούν σε συμβάντα που η πολη μας δεν έχει ξαναζήσει.

Για αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι μόνη, οριστική και καθαρή λύση στο πρόβλημα των Πετρελαίων είναι να τερματιστεί σήμερα κιόλας η κατάληψη της εγκατάστασης! Ας αφήσει στην άκρη το Σωματείο τις κινήσεις τακτικής κι ας συνειδητοποιήσει ότι έχει οδηγήσει τα πράγματα σε ένα αδιέξοδο που έχει ήδη στραφεί σε βάρος αυτών που ήθελε να προστατεύσει, δηλαδή των εργαζομένων οι οποίοι βιώνουν πρωτόγνωρες για τα Πετρέλαια καταστάσεις, όπως είναι οι απολύσεις, τα πειθαρχικά και οι διαθεσιμότητες.

Μόνο αν συμβεί αυτό θα μπορούμε να νιώσουμε ότι ο Πρίνος μπορεί να αλλάξει σελίδα και να ξαναπάρει μπροστά. Και μετά ας ξανακαθίσουν η διοίκηση με το Σωματείο να συζητούν όσο θέλουν για όλα τα θέματα όπου υπάρχουν διαφωνίες. Σε άλλα θα συμφωνούν, σε άλλα δεν θα τα βρίσκουν. Αλλά το σημαντικό, το αναγκαίο είναι να τελειώσει άμεσα αυτή η ανωμαλία που κρύβει τόσους κινδύνους για όλους μας, για την ασφάλεια, για τις δουλειές, για την τοπική μας κοινωνία. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.