Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 (9μ.μ.) στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», την παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο», σε θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου. Είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη και ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας, ή όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μία «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους και τις προσπάθειές του. Αρχίζει από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του, συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα. Το πρόγραμμα των παραστάσεων άρχισε από την Κρήτη, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση στο κοινό.

Συνεργάτης-σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου

Επιλογές τραγουδιών: Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης

Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ατόμων με αναπηρίες). Προπώληση καθημερινά, 11.00-14.00 και 18.00-20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510620566).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.