• Τα ερωτήματα που θέτει το διοικητικό συμβούλιο του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου, «Ο Άγιος Τρύφων», στην επιστολή που απέστειλε και προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έχουν απαντηθεί, πολλάκις, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας (και όχι μόνο).
  • Αρκετές φορές, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας έχουν ρωτήσει τη διοίκηση και πήραν απαντήσεις από τη δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Επομένως, για ποιο λόγο να ορίσει η δήμαρχος Καβάλας ημερομηνία και τόπο, για να απαντήσει δημοσίως στα ερωτήματα αυτά.
  • Μπορούσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων», να υποβάλλει υπόμνημα, με τα ερωτήματα και τα αιτήματα, στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και να παραβρεθούν τα μέλη του στη συνεδρίαση, για να πάρουν τις απαντήσεις από τη δημοτική αρχή. Να σημειώσουμε ότι, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να παραβρεθεί οποιοσδήποτε πολίτης ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για κάποιο ζήτημα, αλλά και να ενημερώσει ο ίδιος τους δημοτικούς συμβούλους, για οποιοδήποτε ζήτημα τον απασχολεί.
  • Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων» ζητάει από τη δήμαρχο Καβάλας, να συγκαλέσει εκείνη μία λαϊκή συνέλευση! Για την ακρίβεια, επιχειρεί να σύρει τη δήμαρχο και τη δημοτική αρχή σε μία λαϊκή συνέλευση, ενώ διανύουμε προεκλογική περίοδο, στην οποία δεν υπάρχουν οι κανόνες της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να διεξαχθεί μία πολιτισμένη διαδικασία.
  • Διότι, η λαϊκή συνέλευση είναι ένα άτυπο όργανο, το οποίο μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε… «λαϊκό δικαστήριο»! Τα παραδείγματα των λαϊκών συνελεύσεων στο Ζυγό, για τα νιτρικά στο πόσιμο νερό και στη Νέα Καρβάλη, για τις «οσμές» στον αέρα, είναι πρόσφατα. Ορθώς, επομένως, η δήμαρχος δεν παρασύρθηκε στο αίτημα του συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων».
  • Από την άλλη πλευρά, είναι μία ευκαιρία, λόγω της προεκλογικής περιόδου, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, να καλέσει και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, στις οποίες εναποθέτει τις ελπίδες του, να απαντήσουν στα ίδια ερωτήματα, αφού ορισμένοι εξ’ αυτών είναι υποψήφιοι στις εκλογές του 2019.
  • Να μάθουν οι κάτοικοι του Περιγιαλίου, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και όλοι οι Καβαλιώτες, τι θα κάνουν με το σχέδιο πόλεως Περιγιαλίου και τις οφειλές των ιδιοκτητών των οικοπέδων, οι: Μάκης Παπαδόπουλος, Θόδωρος Μουριάδης, Βαγγέλης Παππάς και Άρης Βέρρος. Η δημοτική αρχή, όπως προαναφέραμε, έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που έβαλε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων», αλλά δεν έχουμε ακούσει τις προτάσεις των εκπροσώπων της μειοψηφίας.
  • Έχουν σχέδιο δράσης για το Περιγιάλι; Θα το παρουσιάσουν δημοσίως; Θα βεβαιώσουν τις οφειλές των ιδιοκτητών των οικοπέδων στην Εφορεία, θα τις διαγράψουν, θα τις ρυθμίσουν, θα δεχτούν ανταλλαγή της εισφοράς σε χρήμα, με εισφορά σε γη; Κι αν ναι, πως θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα, για την κατασκευή των έργων υποδομής (δρόμοι, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, αποχέτευση);

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.