«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπαιξε ζάρια με το Σύνταγμα»

0

Η τακτική του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ήταν μέγα πολιτικό ατόπημα.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπαιξε ζάρια με το Σύνταγμα και έσυρε τη χώρα στις εκλογές, ανατρέποντας μία εκλεγμένη κυβέρνηση τετραετίας», είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy.

Μετά την τοπική αυτοδιοίκηση, ο τέως δήμαρχος Φιλίππων, θα δοκιμάσει τη δύναμη και την αντοχή του, στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ο περιορισμένος χρόνος της προεκλογικής περιόδου τον προβληματίζει, αλλά δεν τον πτοεί. «Προσπαθώ να κάνω τη νύχτα ημέρα, για να προλάβω όλες τις υποχρεώσεις μου», είπε μιλώντας για τη νέα πρόκληση στη ζωή και την πολιτική σταδιοδρομία του.

Εξηγώντας, στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή και γιατί επέλεξε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση που δεν πρέπει να διακοπεί βίαια.

«Φτάσαμε στο τέλος μιας περιόδου με σκληρά μέτρα. Βγαίνουμε από το μνημόνιο με καλύτερη προοπτική. Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος στην ευρωπαϊκή οικογένεια και σοβαρός «παίκτης» στις διεθνείς αγορές. Και σ’ αυτό, συνετέλεσε η σταθερή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά», είπε και συμπλήρωσε ότι η Ν.Δ. απέφυγε τον λαϊκισμό και ήταν το κόμμα που διαχρονικά πήρε τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις.

«Έγιναν λάθη, αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη σ’ ένα κόμμα που πήρε μεγάλες αποφάσεις και αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε την μπάλα που έκαιγε και έπαιξε το παιχνίδι. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόδα σήμερα, αλλά εγώ αποφάσισα να αγωνιστώ για τα ιδανικά μου μέσα από το κόμμα αυτό», δήλωσε.

Άσκησε κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., λέγοντας ότι χρησιμοποιεί συνθήματα διχασμού, αποφεύγει τεχνηέντως τα ζητήματα που βλάπτουν το κομματικό συμφέρον και εκτίμησε πως δεν θα γίνει ποτέ μεγάλο κόμμα, γιατί είναι περιχαρακωμένος στον πολιτικό του χώρο.

Τόνισε, ακόμα, ότι οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης της χώρας πρέπει να είναι ο πρωτογενής τομέας και η τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία θα αγαπάει και θα στηρίζει πάντα. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του «Κ.Τ.» εάν θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-Πα.Σο.Κ. βοήθησε την τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 2,5 χρόνια, σχολίασε ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» ήταν λάθος όπως εφαρμόστηκε, γιατί ήταν λανθασμένη η στόχευση.

Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αποδίδεται στους Δήμους με σκοπό την ανάπτυξη τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.