Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε την κατάληψη στο στρατόπεδο “Ασημακοπούλου” και η Νέα Δημοκρατία την νομιμοποίησε!

0

-Όταν ανακοινώθηκε πως ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί, εκφράστηκε η ανησυχία για τις οικογένειες των στρατιωτικών που διαμένουν σε εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Η απόφαση για την εκμίσθωση του αεροδρομίου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην «Διαύγεια». Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι το ζήτημα με τις οικογένειες των στρατιωτικών τακτοποιήθηκε και η μισθώτρια του ακινήτου, η εταιρεία Egnatia Aviation, θα πραγματοποιήσει απρόσκοπτα την επένδυση των αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που σχεδίασε. Έτσι, μία ακόμα στρατιωτική εγκατάσταση θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων.

-Θεωρούμε πως η ευχάριστη αυτή εξέλιξη, θα γίνει καλός οιωνός, για να υπάρξει ανάλογη συμφωνία για τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός του αστικού ιστού της Καβάλας. Αναφερόμαστε, κυρίως, για τα στρατόπεδα στο Περιγιάλι, τα οποία διεκδικεί ο Δήμος και θα μπορούσε να διεκδικήσει και ιδιώτης, όπως η εταιρεία Egnatia Aviation, με συγκεκριμένη πρόταση. Στο ένα στρατόπεδο, στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», λειτουργεί, από το έτος 2016 ανεπίσημα και από το 2020 επίσημα (με απόφαση των υπουργών οικονομικών και μετανάστευσης και ασύλου), «δομή προσωρινής υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών, ή ανιθαγενών, που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία». Είναι μία από τις 28 «πιστοποιημένες» δομές φιλοξενίας μεταναστών στην χώρα και μία εκ των 8 που λειτουργούν σε στρατόπεδα. Δηλαδή, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αγνοώντας τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις (και τα ψηφίσματα) του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, που είναι αντίθετες στην δημιουργία «γκέτο» εντός του αστικού ιστού, μονιμοποίησε και νομιμοποίησε, την κατάληψη του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων!

-Έως σήμερα γνωρίζαμε ότι, στην δομή του Περιγιαλίου φιλοξενούνται αλλοδαποί πολίτες τρίτων χωρών, αλλά δεν γνωρίζαμε πως έχουν «δικαίωμα» φιλοξενίας και ανιθαγενείς! Αναζητήσαμε την σημασία του όρου και βρήκαμε ότι, ο ανιθαγενής είναι ο πολίτης που δεν χαίρει της υπηκοότητας κανενός κράτους. Και ότι, ενώ αρκετοί πρόσφυγες είναι και ανιθαγενείς, δεν είναι όλοι οι ανιθαγενείς πρόσφυγες. Απευθύνουμε το ερώτημα στον «διοικητή» της δομής στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», αν φιλοξενούνται και ανιθαγενείς στην δομή, πόσοι έχουν υποβάλλει αίτημα για να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια και πόσο χρόνο πρέπει να παραμείνουν στην δομή έως ότου εγκριθεί, ή απορριφθεί, το αίτημά τους;

-Επίσης, θέλουμε να ρωτήσουμε τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπο (Μπάμπη) Δράκο και τον βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Πασχαλίδη, τι απέγινε η πρωτοβουλία τους, ώστε να μεταφερθεί η δομή φιλοξενίας μεταναστών από το Περιγιάλι εκτός του αστικού ιστού της Καβάλας, ώστε να «ανοίξει ο δρόμος» για την παραχώρηση των στρατοπέδων. Είχαν δηλώσει πως έχουν πρόταση και ότι η προσπάθεια τους, να πείσουν την κεντρική διοίκηση για την μετεγκατάσταση της δομής, βρίσκεται σε «καλό δρόμο». Στην πορεία, μάλλον, η προσπάθεια «έχασε τον προσανατολισμό» της, ενώ η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, «βολεύτηκε» με την υπόσχεση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη, ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων στην δομή Περιγιαλίου θα μειωθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.