Ο Γιώργος Κωνσταντάρας είναι ένας ακόμα Καβαλιώτης που δεν ζει στην πόλη, αλλά διαπρέπει στον επαγγελματικό χώρο του και εξακολουθεί να αγαπάει τη γενέτειρα. Καθηγητής των Μαθηματικών, ζει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την καταγραφή της ιστορίας της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Τα τελευταία τέσσερα έτη προσπαθεί να εμπλουτίσει με υλικό το ιστορικό αρχείο φροντιστών, το οποίο είναι δημιούργημα δικό του και το μεγάλο μεράκι του. Αναζητώντας ντοκουμέντα ήρθε και στην Καβάλα, όπου απευθύνθηκε στον τοπικό σύνδεσμο φροντιστών και στον Δήμο Καβάλας.

Έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα, να παρουσιάσει στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το πολύ ενδιαφέρον ιστορικό αρχείο. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στη δημοτική καπναποθήκη. «Είναι μία σημαντική εκδήλωση για μένα, γιατί γίνεται στη γενέτειρα μου. Από την Καβάλα πέρασαν μερικές σημαντικές προσωπικότητες της φροντιστηριακής και της δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες θα αναφερθούν στην ομιλία που θα κάνω το απόγευμα. Στο αρχείο περιλαμβάνονται αρκετές πτυχές της ιστορίας της φροντιστηριακής εκπαίδευσης και όχι μόνο, στην Καβάλα και στην Ελλάδα», είπε στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, με την οποία υπήρξαν συμμαθητές σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος των φροντιστών Νομού Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης, ο οποίος προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο, να παρακολουθήσουν την έκθεση και την ομιλία, ενώ σημείωσε ότι, η φροντιστηριακή εκπαίδευση, είναι διαχρονικά η μεγάλη αδικημένη στην Ελλάδα, αν και πρόσφερε στον τόπο σημαντικά πράγματα.

Η δήμαρχος καλωσόρισε τον Γ. Κωνσταντάρα στην Καβάλα, εξήρε το έργο του για την ανάδειξη της ιστορίας των φροντιστηρίων και πρόσθεσε ότι, ο Δήμος ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια παρέχοντας υλικό και κάθε βοήθεια στον άξιο συμπολίτη. Ο Γ. Κωνσταντάρας, επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως του συνεργάτες του Δήμου Καβάλας, Βασίλη Λωλίδη και Κώστα Παπακοσμά.

Η έκθεση θα λειτουργήσει τις ώρες 11:00-16:00 και 18:00-21:00, ενώ στις 7:15 το απόγευμα, στον 4ο όροφο της δημοτικής καπναποθήκης, θα γίνει η ομιλία με θέμα: «Μνήμες Καβάλας: Η φροντιστηριακή εκπαίδευση στην πόλη από το 1930».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.