Λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα ατόμων με αναπηρίες στην πόλη, προτείνει ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Καβάλας, Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα προτείνονται τα εξής: 1) προστατευτικά κάγκελα δεξιά και αριστερά από τις ράμπες στους δρόμους, για να αποκλείουν τα οχήματα που εμποδίζουν την πρόσβαση, 2) σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια: φωνητική ανακοίνωση ορόφων στους ανελκυστήρες, γραφή braille δίπλα στα κουμπιά των ανελκυστήρων, ανελκυστήρας-κάθισμα, όπου υπάρχουν σκάλες και δεν εξυπηρετεί ο κεντρικός ανελκυστήρας, 3) δωρεάν μετακινήσεις σε συνεργασία με σωματείο ΤΑΧΙ, Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ, από πόρους που θα εξασφαλιστούν από εθνικό, ή περιφερειακό πρόγραμμα χρηματοδότησης, ή ίδιους πόρους του Δήμου. Παράλληλα, θα δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση για τις «άγονες» γραμμές των αστικών λεωφορείων (Προφήτης Ηλίας, Χωράφα, Ποταμούδια, Δεξαμενή, Άγιος Κωνσταντίνος, Περιγιάλι) μέσω εξασφάλισης χρηματοδότησης, καλύπτοντας τις ανάγκες των δημοτών για τις απογευματινές και βραδινές ώρες, 4) σε κάθε επισκευή-ανακατασκευή πεζοδρομίων, τοποθέτηση διαγραμμισμένων πλακιδίων για διευκόλυνση των πολιτών με μειωμένη όραση, 5) ηχητική ειδοποίηση σε όλους τους σηματοδότες των διαβάσεων για διευκόλυνση των πεζών.

Αυτές είναι μερικές απλές παρεμβάσεις, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.