Ο Στ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτηθεί με 5,1 εκ. ευρώ, η ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων του Δήμου Καβάλας

0

Με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα, συναντήθηκε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα του Νομού. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο βουλευτής έθεσε, αρχικά, το ζήτημα της χρηματοδότησης που αφορά στην λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Καβάλας, κάνοντας ειδική αναφορά στην ιδιαίτερη σημασία του έργου αυτού, δεδομένου ότι, θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση νερού, μείωση του ενεργειακού κόστους και μείωση του κόστους χρήσης από τον πολίτη. Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα το εντάξει έως τις αρχές Φεβρουαρίου και μάλιστα, η χρηματοδότηση θα ανέλθει στο ποσό των 5.100.000€.

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα λόγω της εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 50025/9/2018, τα οποία αφορούν στις μετακινήσεις των μαθητών με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Η Κ.Υ.Α. θέτει περιορισμούς στην μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και επιβαρύνει έμμεσα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ειδικά σε χωριά της περιοχής, που τα σχολεία είναι σε όμορες περιοχές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μεταφορά των μαθητών των χωριών Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιος Χριστόφορος. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα προς όφελος των μαθητών και των γονιών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη μετακίνηση.

Τέλος, ο βουλευτής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό, για την χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 50.000€, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, αίτημα που κατέθεσε ο βουλευτής αμέσως μετά την εκδήλωση των φαινομένων τον Αύγουστο του 2020. Επίσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης του εξοπλισμού του Τμήματος Πυροπροστασίας του Δήμου Θάσου, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ο βουλευτής αιτήθηκε την προμήθεια ενός οχήματος με τετρακίνηση (4Χ4), ώστε να αντιμετωπίζονται γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά οι δασικές πυρκαγιές στο νησί.

«Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που του έθεσα. Τον ευχαριστώ πολύ, για μία ακόμα φορά, για την χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ και φυσικά, για την ένταξη του έργου των αντλιοστασίων του Δήμου Καβάλας και μάλιστα με ποσό άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Αποδεικνύεται ότι, η κυβέρνηση, με στόχο πάντα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την παροχή βελτιωμένων και σύγχρονων υπηρεσιών, αλλά και την οικονομική ελάφρυνση από την παρούσα αύξηση του ενεργειακού κόστους, χρηματοδοτεί στοχευόμενα έργα, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος προς την κοινωνία», δήλωσε ο βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.