Με κάθε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνει τον διαταραγμένο ψυχικό κόσμο του! Δήλωσε ότι, κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε χώρους λατρείας της χώρας, όπως δεν παρεμβαίνει (αυτός και η Τουρκία) σε άλλες χώρες. «Οι κατηγορίες σε βάρος μας για την «Αγία Σοφία» αποτελούν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε!

Είναι «κυριαρχικό δικαίωμα», η μετατροπή ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και συμβόλου όχι μόνο για την Ορθοδοξία, αλλά για τους απανταχού Χριστιανούς, σε χώρο λατρείας της μουσουλμανικής θρησκείας; Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός έχτισε την «Αγία Σοφία» για να λειτουργήσει ως τέμενος; Γιατί δεν τολμά να καταστρέψει τους μεγαλόπρεπους αρχαίους ελληνικούς ναούς στην Μικρά Ασία και να αναγείρει τεμένη στις θέσεις τους; Ποιος του έδωσε το «κυριαρχικό δικαίωμα» στα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, τα οποία δεν κατασκεύασαν οι Οθωμανοί;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.