-Για τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επισκέφτηκε την Καβάλα και πήγε μία «βόλτα» μέχρι το νοσοκομείο, η πανδημία του κορονοϊού covid-19 αναπτύσσεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας.

-Ο Νικόλας έχει στο μυαλό του την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, γιατί στην (επαρχιακή) Καβάλα, στα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας μετακινούνται «τρεις και ο κούκος (οδηγός)», ενώ στους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι, αν δεν είναι εμβολιασμένοι, υποβάλλονται σε συχνό (προληπτικό) έλεγχο ταχείας ανίχνευσης του ιού (rapid test). Ωστόσο, ο Νομός Καβάλας βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη κι ακόμα αναρωτιέμαι γιατί καρντάσια, Όταν στο νοσοκομείο Καβάλας, ο αριθμός των ασθενών με covid-19 είναι, πάνω-κάτω, σταθερός εδώ και αρκετές εβδομάδες.

-Δεν περίμενα, επίσης, από τον σοσιαλδημοκράτη, Νίκο Ανδρουλάκη, να προτείνει την ενίσχυση της τηλε-εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα τα είπα προηγουμένως, για τον συχνό έλεγχο, αφού ελλοχεύει η απειλή του προστίμου, ενώ στις δημόσιες Υπηρεσίες το προσωπικό έχει συρρικνωθεί από την μνημονιακή περίοδο. Όσοι πηγαίνετε στο Διοικητήριο Καβάλας, καρντάσια, θα αισθάνεστε πως μπήκατε σε «ησυχαστήριο». Τα περισσότερα γραφεία έχουν έναν, ή κανέναν, υπάλληλο! Αν εφαρμοστεί η τηλε-εργασία, ο πολίτης δεν χρειάζεται να πηγαίνει στο Διοικητήριο.

-Εάν Νίκο μου θεωρείς την τηλε-εργασία ένα μέτρο, το οποίο θα αυξήσει την απόδοση των εργαζομένων, θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και θα παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πολίτη, να εφαρμοστεί και μετά την πανδημία. Άλλωστε, μετά τα μνημόνια και την πανδημία, θα έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και στην ελληνική κοινωνία. Διότι, δεν μεταλλάσσεται (και παραλλάσσεται) μόνο ο covid.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.