-Το παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας, δεν έχει μόνο «ένδοξες σελίδες», τις οποίες προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα του Ρετζέπ. Έχει και τις μελανές σελίδες, όπως οι γενοκτονίες που διέπραξαν οι Οθωμανοί, αλλά και οι Νεότουρκοι αργότερα, εναντίον αλλόθρησκων, αλλά και ομόδοξων (μουσουλμανικών) πληθυσμών, προκειμένου να επιβληθούν εθνοτικά, στρατιωτικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά στους λαούς που κατοικούσαν εκατοντάδες έτη στην Μικρασιατική χερσόνησο.

-Όσο κι αν προσπαθεί η προπαγανδιστική κυβέρνηση του Ρετζέπ, να κρύψει την αμηχανία της, μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.), διά στόματος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, είναι φανερός ο εκνευρισμός και ο θυμός των κυβερνώντων.

-Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις της δήλωσης του προέδρου των Η.Π.Α., ο Ρετζέπ είπε αρκετά «χαριτωμένα» πράγματα, ενώ κατηγόρησε τους Αμερικανούς για γενοκτονία των ιθαγενών πληθυσμών, που ονομάστηκαν Ινδιάνοι από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

-Η εκκαθάριση των ιθαγενών της Αμερικής άρχισε από τους αποικιοκράτες Ευρωπαίους, μεταξύ αυτών οι κονκισταδόρες (Ισπανοί) και είχε σκοπό την αρπαγή του πλούτου της νέας ηπείρου προς όφελος των Στεμμάτων της Ευρώπης. Αργότερα και αφού εγκαταστάθηκαν οι έποικοι, έγινε ένας αγώνας επικράτησης, εναντίον των ιθαγενών, για τα εδάφη. Σ’ αυτή την βίαιη αντιπαράθεση διαπράχθηκαν και εγκλήματα, όπως μαζικές σφαγές, τα οποία αναγνωρίστηκαν από το σύγχρονο κράτος των Η.Π.Α. Κι αυτή είναι η διαφορά με την εκκαθάριση των μη τουρκικών λαών στην Μικρά Ασία. Η Τουρκία, που θέλει να την θεωρούν κληρονόμο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, δεν αναγνώρισε τα εγκλήματα εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων, των Κούρδων.

-Αν αρχίσουμε να σκαλίζουμε το παρελθόν, Ρετζέπ καρντάσι, θα στεναχωρηθείς πολύ περισσότερο από τον Τζον Μπάιντεν και τους εχθρούς της Τουρκίας που (ντεμέκ) τον πιέζουν!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.