Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συναντήθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, με τον γενικό πρόξενο των Η.Π.Α. (Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής) στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfleger, στο πλαίσιο επίσκεψης εθιμοτυπικού χαρακτήρα στην Καβάλα. Τον πρόξενο συνόδευαν: ο οικονομικός σύμβουλος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, William (Chip) Laitinen, ο σύμβουλος του Development Finance Corporation (DFC), Caleb McCarry και η υπάλληλος του Αμερικανικού Προξενείου, εμπειρογνώμονας πολιτικών και οικονομικών υποθέσεων, Ξένη Κοσμίδου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και διήρκησε μία ώρα. Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα υποδομών, ενέργειας, τουρισμού και αξιοποίησης γεωθερμικού πεδίου για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου. Ο Κ. Αντωνιάδης δήλωσε: «Ο Νομός Καβάλας διαθέτει αναπτυξιακά και συγκριτικά πλεονεκτήματα κι έχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις γεωστρατηγικής θέσης, για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Θα συνεχίσουμε αυτές τις επαφές με κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας». Στη συνάντηση συμμετείχε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωστής Σιμιτσής. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δώρισε στον πρόξενο μία πολυτελή έκδοση της Περιφέρειας για την ανατολική Μακεδονία και ο πρόξενος ανταπέδωσε μ’ ένα ενθύμιο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.