Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας ζητάει γενναίες λύσεις και νέο όραμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

0

Την έντονη ανησυχία του, για την κατάσταση που βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, εκφράζει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας, Γιώργος Πριονίδης, ο οποίος στην επιστολή που απέστειλε προς τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, επισημαίνει πως οι περιστάσεις απαιτούν γενναίες και γρήγορες λύσεις, καθώς και νέο όραμα. Αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητέ υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι πρόεδροι την Ενώσεων, με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, η Ε.Π.Σ. Καβάλας, μία από τις ιστορικές ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας μας, πάντοτε συνέβαλε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της, τα μέγιστα, προκειμένου να αξιοποιούνται προς όφελος των σωματείων μας και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όσες τομές επιχειρούνται, όσες αξιώσεις υπάρχουν και οι οποίες θα δώσουν μία δυναμική που αξίζει σε όλους όσοι ασχολούνται με αυτό. Λειτουργώντας μόνο με αυτή την λογική, σταθήκαμε εξαρχής δίπλα στην προσπάθεια που άρχισε και είναι σε εξέλιξη, για την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Την οδό αυτή, άλλωστε, ακολουθήσαμε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, παροτρύνοντας τα σωματεία μας να επιταχύνουν όσες διαδικασίες προβλέπονταν για την εγγραφή τους και για τους λόγους αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μας έχει ενταχθεί στο μητρώο, όπως επιτάσσει ο σχετικός νόμος.

Σήμερα όμως, όσα καταγράφονται και όλοι διαπιστώνουμε γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας, σε καμία περίπτωση δεν μας προδιαθέτουν για να σκεφτούμε τους χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, τους προπονητές που θα περάσουν στην αδράνεια, τους παράγοντες που «ματώνουν» οικονομικά, με ελάχιστα έσοδα, για να κρατήσουν σε λειτουργία και ζωντανές τις ομάδες τους.

Σίγουρα, οποιαδήποτε νέα παράταση αν δοθεί, ή μία απόφαση αναβολής, των πρωταθλημάτων, δεν αποτελούν λύσεις στην παρούσα χρονική περίοδο. Οι περιστάσεις απαιτούν γενναίες λύσεις, ώστε οι ομάδες να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους και η πρώτη σέντρα για την νέα περίοδο, να δώσει νέο όραμα στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο.

Οφείλω, μάλιστα, να απευθυνθώ προσωπικά στον υπουργό κύριο Αυγενάκη, για να υπογραμμίσω ότι, ο χρόνος πιέζει, σφίγγει τον κλοιό γύρω από το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει σε μέγιστο βαθμό και η εξεύρεση ουσιαστικής λύσης, άμεσα, αποτελεί μονόδρομο. Αποτελεί ανάγκη επιτακτική, διότι τα ερασιτεχνικά γήπεδα χρειάζονται το «οξυγόνο» που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για να δούμε εκ νέου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να αποτελεί τον «πλούτο» του ελληνικού ποδοσφαίρου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.