Με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Matthew Lodge, συναντήθηκε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη. Ο περιφερειάρχης έκανε στον βρετανό διπλωμάτη μία συνολική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αναφερόμενος ιδιαίτερα στην γεωγραφική θέση, στο διασυνοριακό χαρακτήρα και στην πολυπολιτισμικότητα της περιοχής.

Επεσήμανε ότι, οι υποδομές αναβαθμίζονται και ότι η περιοχή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του εμπορίου. Είπε ακόμα ότι, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη φιλοδοξεί να γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός και τόπος για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τoν ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Συζητήθηκαν και θέματα επιχειρηματικότητας, γεωθερμίας και πρωτογενούς παραγωγής. Τον πρέσβη συνόδευε ο υπεύθυνος πολιτικών θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας, Χρήστος Ψάλτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.