• Ευχόμαστε η άνοδος της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στη Β΄ εθνική κατηγορία (Football League) και η σύσταση νέας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου που η «οικογένεια» του Α.Ο.Κ. θα μεγαλώσει περισσότερο. Ευχόμαστε στη γενική συνέλευση, που θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, η αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, να γεμίσει ασφυκτικά από μέλη και φίλους του συλλόγου. Και στις επόμενες γενικές συνελεύσεις, να χρειαστεί μεγαλύτερος χώρος.
  • Ωστόσο, τα τελευταία έτη, δεν ακούσαμε, ούτε διαβάσαμε, να γίνει μία οργανωμένη «καμπάνια», για την εγγραφή νέων μελών στο σύλλογο. Η δύναμη των συλλόγων, είτε αθλητικών, είτε πολιτιστικών, είτε άλλου είδους, είναι τα μέλη τους. Οι σύλλογοι, μάλιστα, που έχουν μεγάλο αριθμό ενεργών μελών, παρουσιάζουν και πλούσιο έργο. Θεωρούμε ότι, η σημερινή και οι επόμενες διοικήσεις του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αύξηση των μελών του σωματείου, παράλληλα με την ίδρυση νέων τμημάτων.
  • Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και η υπό σύσταση νέα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Δηλαδή, να δημιουργηθεί ένα διευρυμένο μετοχικό σχήμα, ώστε να συνεισφέρουν (οικονομικά) περισσότερα άτομα. Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία έτη με τη διοικούσα επιτροπή του τμήματος ποδοσφαίρου, είναι ο «οδηγός» για την εξέλιξη αυτή.  Το κυρίαρχο όργανο στη λειτουργία της Π.Α.Ε., κατά την άποψη μας, πρέπει να είναι η γενική συνέλευση των μετόχων. Η πορεία του συλλόγου, επομένως, να χαράζεται συλλογικά και όχι από ένα άτομο, το οποίο θα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών και θα είναι ο λεγόμενος «μεγαλομέτοχος».
  • Διότι, υπάρχουν παραδείγματα, τα οποία αυξάνονται τον τελευταίο καιρό, που στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες στις οποίες δραστηριοποιούνται παράγοντες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, όταν αυτοί αποχωρήσουν, για κάποιο λόγο, αρχίζει ο κλυδωνισμός και σε αρκετές περιπτώσεις η σταδιακή, ή απότομη, «κατάρρευση». Ασφαλώς και στην Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία θα συμμετέχουν άτομα με διαφορετικά μερίδια μετοχών, αλλά χρειάζεται να επικρατεί μία ισορροπία.
  • Ευελπιστούμε ότι η υπό σύσταση Π.Α.Ε. στον Α.Ο. «Καβάλα», θα γίνει με προσεκτικά και σταθερά βήματα, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας για αγωνιστική πρόοδο. Ο Α.Ο.Κ. πρέπει να κλείσει οριστικά το δύσκολο «κεφάλαιο» της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και να «χτίσει» ένα καλύτερο μέλλον.
  • Επ’ ευκαιρία, θέλουμε να παροτρύνουμε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού στόχου, που θα βοηθήσει τον σύλλογο να αλλάξει επίπεδο. Η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, παρά τη δέσμευση που έκανε στην αρχή της θητείας της, δεν κατάφερε να κατασκευάσει το καινούργιο κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι. Ας το βάλει, λοιπόν, στόχο ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ., για να αποκτήσει μία ιδιόκτητη αθλητική εγκατάσταση. Το οικόπεδο υπάρχει, όπως και η προμελέτη του έργου. Αναζητήστε χρηματοδότηση, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο έργο δεν είναι προτεραιότητα της επόμενης δημοτικής αρχής, με δήμαρχο τον Θόδωρο Μουριάδη, που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ούτε το στέγαστρο έκανε στο Ανθή Καραγιάννη. Πάντως για μένα που δεν μένω στην Καβάλα ήταν έκπληξη η ήττα της Τσανακα, έχοντας διαμορφώσει μια πολύ θετική άποψη για την θητεία της μέσα από τα ρεπορτάζ τα δικά σας. Μήπως Κώστα δεν ήταν όλα τόσο ρόδινα όσο τα παρουσιαζατε; Μήπως ήσασταν περισσότερο υποκειμενικοι αντί για αντικειμενικοί; Ποιος ήταν κατά τη γνώμη σας ο κύριος λόγος της ήττας; Συνήθως πάντα να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στους δημάρχους που βγήκαν για πρώτη φορά; Τί έφτιαξε και ο Καβαλιωτης την μαύρισε την Β Κυριακή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.