– Είναι προς τιμήν του Θόδωρου Μουριάδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος», προσωρινού επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη» στο δημοτικό συμβούλιο και υποψήφιου δημάρχου Καβάλας, ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, το αίτημα που υπέβαλε η δημοτικού αρχή προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να συνδράμει στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και ιδιαίτερα στην περιοχή όπου υπέστη ζημιά τμήμα της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
– Κανείς άλλος επικεφαλής συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, δεν δήλωσε διαθέσιμος να βοηθήσει τη δημοτική αρχή, να δώσει μία προσωρινή λύση στο μείζον πρόβλημα σκεφτόμενος το συμφέρον των δημοτών και όχι το προσωπικό όφελος. Η κίνηση του Θ. Μουριάδη δείχνει πολιτικό πολιτισμό και ότι σκέφτεται το συλλογικό καλό, παρά τις πολιτικές διαφορές που έχει με τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.
– Κάνει πράξη προεκλογικά, αυτό που τονίζουν και ευαγγελίζονται άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, περί συνεργασίας όλων των παρατάξεων, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο. Αυτή ήταν η θετική νότα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.
– Η αρνητική νότα, ήταν η δήλωση της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας και πρώην αντιδημάρχου πρωτογενούς τομέα και Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, Βαρβάρας Μπαλτζίδου, ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφια με τον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο» και θα συνεχίσει, για το υπόλοιπο της τρέχουσας θητείας, ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.
– Είναι δικαίωμα της συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου και κάθε δημοτικού συμβούλου, να αποστασιοποιούνται από την παράταξη με την οποία εξελέγησαν. Πριν τη Βαρβάρα Μπαλτζίδου ανεξαρτητοποιήθηκαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο Νίκος Ξανθόπουλος και ο Φίλιππος Φιλιππίδης, ενώ ο Ιορδάνης Παπαντίδης παραιτήθηκε, αφού δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
– Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ή παραιτήθηκαν, δεν ευχαρίστησαν την επικεφαλής του συνδυασμού και δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία τους ενέταξε στο ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια τους εμπιστεύτηκε διοικητικές θέσεις (αντιδημάρχων και προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης).
Στις λιτές ανακοινώσεις που έγραψαν προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, δεν ανέφεραν ότι ευχαριστούν τη δήμαρχο, για την τιμή που τους έκανε, να ασκήσουν διοίκηση από ένα σημαντικό «πόστο». Αυτό, κατά την άποψη μας, αποτελεί αχαριστία. Ο Νίκος Ξανθόπουλος, μάλιστα, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ασκεί, ως ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος, κριτική προς τη δημοτική αρχή.
– Το 2014, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, συμφώνησε με την Δ. Τσανάκα να ενταχθεί στον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο», εγκαταλείποντας την υποψηφιότητα του δημάρχου, διότι δεν μπόρεσε να προσελκύσει υποψηφίους συμβούλους στο εγχείρημά του.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.