Η πέρα της προσδοκίας επιτυχία που σημείωσε η παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας με τίτλο: «Ο ξεπεσμένος Δερβίσης υπό την βασιλικήν δρυν» στη Βεργίνα (μουσείο Αιγών) και στη Θεσσαλονίκη (θέατρο «Αυλαία»), είναι το κίνητρο των συντελεστών για τον β΄ κύκλο παραστάσεων στην Καβάλα και τη Δράμα. Είναι μεγάλη τιμή, δήλωσε η πρόεδρος, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, για ένα θεατρικό Οργανισμό της Περιφέρειας, να προσκαλείται να παρουσιάσει τη δουλειά του σε ένα διεθνές συνέδριο (σ.σ. μουσείο Αιγών) και τις παραμονές των Χριστουγέννων στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης. «Πήραμε τα εύσημα από το κοινό των παραστάσεων», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, για την ανακοίνωση των παραστάσεων στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στις 9 και στις 8 το βράδυ αντίστοιχα.

Ο εμπνευστής του εγχειρήματος, το οποίο δεν είναι κλασική θεατρική παράσταση, Θοδωρής Γκόνης, μίλησε για την μεγάλη αξία των κειμένων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, πάνω στα οποία στηρίχτηκε το έργο και ομολόγησε πως υπήρχε μία συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανταπόκριση του κοινού. Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρών και ο συνεργάτης του Θ. Γκόνη, Δημήτρης Σωτηρίου, ο οποίος δίνει τη δική του χορευτική ερμηνεία στην παράσταση. Το έργο θα παρουσιαστεί στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, αφού στην παραγωγή συμμετέχει και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.