Ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψε την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, μαζί με τον δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Κωστούρο, μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (Τ.ΕΘ.Α.) και του Δήμου Ναυπλιέων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη περιοχών εντός του Δήμου και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Τ.ΕΘ.Α.

Στον Δήμο Ναυπλιέων παραχωρούνται άμεσα, μετά από σχετική απόφαση της διοικητικής επιτροπή του Τ.ΕΘ.Α., τριάντα περίπου στρέμματα, για την δημιουργία σχολικών μονάδων. Μετά το πέρας της πολεοδόμησης, στο Ταμείο θα αποδοθεί σε οικοδομικά τετράγωνα, με επιλεγμένες χρήσεις γης και όρους δόμησης, περίπου το 50%, από την έκταση των 160.000 τετραγωνικών μέτρων. Η υπόλοιπη έκταση, θα αποδοθεί στον Δήμο, ως εισφορά σε γη και χρήμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας, για την πολεοδόμηση περιοχών.

Μπορεί το Τ.ΕΘ.Α., αγαπητέ υπουργέ, να κάνει κάτι και για τα παλιά στρατόπεδα στο Περιγιάλι, ώστε να αξιοποιηθούν από τον Δήμο Καβάλας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.